Carles Puigdemont davant la premsa (Der Spiegel)
Carles Puigdemont davant la premsa (Der Spiegel)
Berlín

La premsa alemanya destaca la "victòria" de Puigdemont

Actualitzat

La decisió del Tribunal Superior de Schleswig-Holstein de deixar Carles Puigdemont en llibertat sota fiança ha estat un dels temes més destacats de la premsa alemanya. "Primera victòria per a Puigdemont", titula el "Frankfurter Algemeine Zeitung" i afegeix que el Tribunal Regional Superior de  Schleswig rebutja l'acusació de "rebel·lió" per l'extradició, però que podria ser que Alemanya el lliuri a Espanya pel càrrec de malversació.

 

Un dels més crítics ha estat el "Süddeustsche Zeitung", amb el titular "Ens veiem demà. Gràcies a tothom", en referència al tuit que es va fer des del perfil de Carles Puigdemont un cop es va saber la decisió. El diari assegura que els jutges porten la política alemanya a l'angoixa.

Pel rotatiu, la decisió del Tribunal Regional Superior de Schleswig col·lapsa l'argumentació contra l'excap de govern català. La política alemanya ja no pot amagar-se darrere del poder judicial.

Si les coses van bé, el veredicte dels jutges alemanys és el començament d'una solució política, l'inici de les negociacions. Els problemes espanyols no es poden resoldre a través del dret penal.

 

El "Die Welt" recull que Carles Puigdemont està en llibertat sota condicions. El Tribunal Regional Superior de Schleswig decideix que l'extradició per càrrecs de "rebel·lió" era inadmissible. Haurà d'informar la policia un cop per setmana.

 

El "Der Spiegel" és molt més contundent. Diu que Puigdemont queda en llibertat sota fiança i que Schleswig colpeja Espanya i li desmunta els seus arguments.

I afegeix: "Ara ni tan sols es descarta que el jutge Llarena retiri l'ordre de detenció contra els catalans. Va retirar una primera ordre de detenció de Puigdemont al desembre, quan es va fer evident que Bèlgica no extradiria el català per rebel·lió. Pel president deposat, el veredicte de dijous ja és un triomf, després de moltes derrotes polítiques."

 

"Die Zeit" obre la seva edició digital amb el titular "Carles Puigdemont, en llibertat condicional. El tribunal descarta el delicte de rebel·lió".

 

 

"Deutsche Welle", el canal d'informació públic alemany per a l'exterior, que emet en diversos idiomes, assenyala que "El tribunal alemany deixa en llibertat Puigdemont" i, en el subtítol, apunta que "El Tribunal Regional de Schleswig-Holstein no veu admissible el delicte de rebel·lió que li imputa la justícia espanyola, sinó només el de malversació".

 

Pel que fa a les televisions, ARD, el primer canal de la televisió pública alemanya, destaca que Puigdemont queda "en llibertat amb condicions".

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut