Albert Rivera i Xavier García Albiol
Albert Rivera i Xavier García Albiol

Ciutadans i PP posen en dubte l'eficàcia del sistema de les euroordres

Actualitzat

El president de Ciutadans, Albert Rivera, i el del PPC, Xavier García Albiol, posen en dubte l'eficàcia del sistema de les ordres d'extradició a Europa, després que el Tribunal Superior de Schleswig-Holstein hagi deixat en llibertat el president Carles Puigdemont i hagi descartat el delicte de rebel·lió en la petició d'extradició.

Xavier García Albiol ha criticat, a través el seu compte de Twitter, que un tribunal inferior d'un altre país posi en dubte les decisions d'un tribunal superior.
 

 

 

 

Rivera: "No poden campar lliurement"

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha demanat als països de la Unió Europea una "cooperació més gran" a l'hora d'aplicar l'euroordre perquè els presumptes delinqüents "no puguin caminar lliurement" per Europa "sense que els passi res".

"S'hauria de reflexionar sobre el sistema de cooperació europeu actual. Hi ha d'haver més claredat i implicació dels països europeus perquè el delinqüent, sigui d'on sigui, no pugui quedar impune (...) S'ha d'evitar que qui hi surti guanyant siguin els delinqüents."

 

 

 

 

Ho ha dit a Lleó, durant una trobada informativa organitzada pel diari digital "León Notícias", en relació amb la decisió de la justícia alemanya de deixar en lliberat sota fiança Carles Puigdemont. Rivera ha assegurat que Europa té un problema si qui comet presumptes delictes només necessita marxar del seu país per quedar "cobert".

"El que passa a Catalunya és un problema tant espanyol com  europeu. Les resolucions dels jutges poden agradar més o menys, però el que no es pot permetre és que persones que són delinqüents per no complir les lleis al seu país puguin estar sense problema en un altre.

S'ha permès als delinqüents guanyar la batalla fora de les seves fronteres, però dins de les seves fronteres estan a la presó per no respectar la llei espanyola. És necessària una euroordre contra els colpistes perquè puguin ser jutjats tant al seu país com a Europa per tot el que han fet."


Ha destacat que, malgrat tot, en el cas de Puigdemont encara hi ha "causes obertes que no són delictes menors". Rivera ha dit que vol tractar aquest tema amb el govern espanyol perquè defensi una "cooperació i claredat més gran" a l'hora d'aplicar l'euroordre.
 

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonatRebel·lióArticle 155Eleccions 21DJudicial
Anar al contingut