Washington

L'FMI urgeix Espanya a reduir el dèficit

El Fons Monetari Internacional ha demanat a Espanya, Irlanda i Portugal que apliquin ràpidament els seus plans d'ajust fiscal. L'FMI s'ha referit a aquests tres països perquè són els que han patit més directament l'impacte de la crisi grega. Diu que l'aplicació immediata d'aquests plans és fonamental per a la bona marxa dels mercats financers i per aconseguir reduir el dèficit.

Actualitzat
El Fons Monetari Interncional recomana a països amb desequilibris pressupostaris com Espanya i Portugal aplicar "amb rapidesa" les mesures previstes en els seus respectius plans d'austeritat per aturar el risc de contagi dels problemes del deute sobirà de Grècia, segons ha dit la responsable de Relacions Externes de la institució internacional, Caroline Atkinson.

"Una sèrie de països que necessiten dur a terme ajustaments fiscals estan considerant, i en alguns casos aplicant ja, mesures d'ajustament fiscal. Aquests són els passos fonamentals per lluitar contra el contagi", ha dit Atkinson, que, no obstant això, ha apuntat que països com Espanya , Irlanda o Portugal tenen una situació de partida "diferent" de la de Grècia, amb menys deute, uns comptes públics més sanejats i sense problemes amb les estadístiques.

Pel que fa a Grècia, Atkinson ha subratllat que la suspensió de pagaments "no està sobre la taula ni ho ha estat" i ha qualificat de "sobrereacció" la resposta dels mercats, que temen el contagi dels problemes de Grècia a altres països perifèrics de l'euro com Portugal i Espanya, especialment després que Standard & Poor's va rebaixar la qualificació dels dos països la setmana passada.

Així mateix, la portaveu de l'FMI ha indicat que el consell de la institució dirigida per Dominique Strauss-Kahn té previst aprovar diumenge el paquet d'ajudes per import de 30.000 milions d'euros que l'entitat aportarà al pla de rescat de Grècia pactat amb la UE.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut