Madrid

L'exministre del PP Ángel Acebes diu que no li consta que hi hagi cap caixa B al seu partit

Després de declarar com a imputat en el "cas Bárcenas", l'exhome fort d'Aznar ha abandonat l'Audiència Nacional enmig de crits de "pocavergonya" i "xoriço".

RedaccióActualitzat

L'exministre i exsecretari general del PP Ángel Acebes ha declarat davant el jutge que no li consta que al seu partit hi hagi cap caixa B ni que es fessin servir fons d'aquesta suposada caixa per comprar accions de "Libertad Digital", ja que --ha dit-- ell s'encarregava només de la part política i no de l'econòmica. Així ho ha explicat als mitjans de comunicació l'advocada de Manos Limpias, Virginia López Negrete, personada com a acusació popular en el "cas Bárcenas", relacionat amb la presumpta compatibilitat B dels populars.

Ángel Acebes ha comparegut a l'Audiència Nacional com a imputat en el "cas Bárcenas". El jutge Ruz l'ha interrogat sobre la compra d'unes accions de Libertat Digital amb diners que suposadament provenien de la caixa B dels populars. Acebes ha arribat a tres quarts de deu al tribunal, amb la cara seriosa i sense fer cap declaració als periodistes, i ha sortit després de l'edifici enmig de crits de "pocavergonya" i "xoriço" que li han dedicat un grup de preferentistes de Bankia.

És el primer secretari general del PP que declara com a imputat d'un delicte d'apropiació indeguda en els anomenats "papers de Bárcenas". El jutge vol saber si va permetre la compra d'accions de Libertad Digital, el grup de mitjans de comunicació liderat per Federico Jiménez Losantos, amb diners de la "caixa B" del PP. El grup va tenir problemes financers i va demanar ajuda al PP perquè busqués empresaris que hi invertissin. En no trobar prou capital --i això és el que investiga Ruz--, les accions s'haurien comprat amb diner negre del partit. Aquest dimarts també està citat a declarar l'empresari de la construcció Antonio Vilela.

Lapuerta afirma que mai no va fer servir "fons del partit"

Abans d'Acebes ha declarat l'extresorer del PP Álvaro Lapuerta, que ha admès haver comprat amb diners seus accions de Libertad Digital per ordre de la formació, però ha assegurat que mai no es va quedar "fons del partit". Lapuerta, de 87 anys, ho ha explicat en un document manuscrit. D'aquesta manera, l'extresorer dels populars s'ha acollit al seu dret de no declarar davant el jutge Ruz sobre la suposada comptabilitat B del PP. Ha al·legat motius de salut per evitar declarar com a imputat. De fet, Lapuerta ha pres la mateixa actitud que en les altres dues ocasions en què el jutge l'ha citat.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut