Núria Buenaventura ha rellevat Joan Herrera al Congrés. (Foto: EFE)
Núria Buenaventura, la substituta de Joan Herrera al Congrés, hauria permès la caça amb vesc. (Foto: EFE)
Barcelona

L'exdirectora de Medi Natural, d'ICV-EUiA, hauria permès caçar ocells protegits amb vesc

La fiscalia de Barcelona considera que hi ha indicis de delicte contra l'exdirectora de Medi Natural, Núria Buenaventura, per haver autoritzat la caça d'ocells protegits amb vesc, segons han indicat fonts judicials a Catalunya Ràdio. Es tracta d'una pràctica prohibida per la Unió Europea que consisteix a posar cola com a parany en els arbustos perquè els ocells s'hi quedin enganxats. Com que des del mes passat Buenaventura és diputada al Congrés, per ICV-EUiA, en substitució de Joan Herrera, ara la documentació és a les mans de la fiscalia del Suprem perquè interposi la querella.

Actualitzat
La fiscalia de Barcelona considera que l'exdirectora de Medi Ambient ha incorregut en un delicte de prevaricació administrativa perquè l'any passat va atorgar més de 3.300 llicències per la captura amb vesc d'ocells protegits, com ara caderneres, passerells i verdums.

Segons han indicat fonts judicials, Buenaventura en les seves declaracions davant la Guàrdia Civil ha argumentat que es tractava d'un estudi experimental fet l'any passat. La fiscalia, però, considera que l'elevat nombre de llicències significa una autorització encoberta d'aquesta mena de caça.

La captura d'aquests ocells és una pràctica que té un fort arrelament a Catalunya, i sobretot a l'àrea metropolitana de Barcelona, on es fan concursos d'ocells cantaires.
Anar al contingut