Actualitat blanc-i-blava

L'Espanyol empata contra l'Artmedia a Eslovàquia (2-2) a l'anada de la primer fase de la UEFA

L'Espanyol ha arrencat un empat contra l'Artmedia a Eslovàquia (2-2), tot i que l'equip de Valverde ha fet mèrits per marxar amb una victòria cap a Barcelona. Els blanc-i-blaus, que han inaugurat el marcador a través d'Albert Riera, han pagat molt cares dues errades defensives al primer temps, en què l'Artmedia ha establert l'1-2. En la represa, Pandiani ha aconseguit la igualada definitiva. La nota negativa ha estat David García, que ha acabat lesionat i podria estar fins a tres mesos de baixa.

Els de Valverde han començat bé el partit avançant-se en el marcador i disposant de la primera ocasió clara de gol. Tot i això, no ho han sabut mantenir en el primer temps i, en només cinc minuts, el conjunt eslovac ha pogut capgirar el marcador, bàsicament per badades defensives. L'Espanyol ha presentat un onze titular amb set novetats, respecte a l'últim partit de Lliga.

El partit ha començat, doncs, amb bones sensacions per als blanc-i-blaus, després que Tamudo protagonitzés una claríssima ocasió de gol, en l'u contra u amb el porter Kollar de l'Artmedia, que aquest ha refusat a córner. Només s'havien jugat quatre minuts de partit. La resposta dels locals també ha estat punyent. Halenar, davanter centre de metre noranta, ha engaltat un xut dins l'àrea que ha sortit fregant el pal esquerre de Gorka Iraizoz.

Sense un joc gaire lluït per part dels dos equips, a la mitja hora Albert Riera ha inaugurat el marcador i ha aconseguit el seu primer gol com a jugador blanc-i-blau. El mallorquí ha enviat un xut des de la frontal de l'àrea petita, després d'un refús del porter Kollar d'una centrada de Zabaleta. El gol ha esperonat els catalans i poc després Rufete, de falta, ha penjat una pilota a les mans del porter.

L'alegria de l'Espanyol, però, ha durat poc. En només cinc minuts, els locals han aconseguit capgirar el resultat desfavorable, abans d'arribar al descans. Primer, Halemar ha aconseguit la igualada amb una rematada de cap sol dins l'àrea, en què Zabaleta no arriba a temps per impedir-ho. I després, Daniel Tchur, també sol dins l'àrea, ha aprofitat una centrada des de la banda dreta, per batre Iraizoz i establir el 2-1.

A part del cop de la remuntada, l'Espanyol també ha marxat al descans amb una altra notícia negativa, ja que, al minut 43, David Garcia ha hagut d'abandonar el terreny de joc lesionat de gravetat al genoll. El jugador té un trencament del lligament lateral intern del genoll esquerre. Al terreny de joc, Moha l'ha substituït.

Més sort han tingut els espanyolistes en el començament de la segona meitat. En el minut 53, Pandiani, amb un xut que ha fregat en el defensa local, Debnar, ha aconseguit restablir la igualtat (2-2). A la jugada següent, però, el pal ha evitat que una rematada d'Ito signifiqués el tercer gol de l'Espanyol.

I és que els de Valverde han sortit en aquest segon temps disposats a endur-se la victòria d'Eslovàquia. Els blanc-i-blaus han disposat de fins a cinc ocasions clares de gol, en la represa. Pandiani, de cop de cap, i Rufete davant l'àrea petita, haurien pogut incrementar el marcador, però s'han trobat amb el porter Kollar, que els ho ha parat tot.

A set minuts del final, s'ha produït la jugada polèmica del partit. Ito ha vist la groga, perquè l'àrbitre ha considerat que s'ha deixat caure dins l'àrea i no ha assenyalat un possible penal.

L'Espanyol marxa cap a Barcelona amb un empat suficient per afrontar amb garanties el partit de tornada a l'Estadi Olímpic Lluís Companys el proper 28 de setembre.

Homenatge a Pochettino

L'Espanyol farà un homenatge aquest diumenge a l'exjugador argentí Mauricio Pochettino abans del partit contra Celta, a Montjuïc. El club li entregarà la insígnia d'or i brillants del club blanc-i-blau.