Barcelona

Les siameses que compartien l'abdomen celebren el seu primer any d'independència

El seu estat de salut és excel·lent i després de la delicadíssima operació no han necessitat cap altra intervenció quirúrgica.

RedaccióActualitzat
La Marta i la Núria han celebrat un any de vida independent i sana. Aquestes germanes siameses ara fa just un any van ser separades amb èxit. Estaven unides per l'abdomen i compartien un òrgan vital, el fetge.

Va ser la primera vegada que s'aconseguia fer una operació com aquesta amb bons resultats a Catalunya. La intervenció, de 6 hores de durada, va requerir la implicació d'un exèrcit de metges: 4 anestesistes, 6 cirurgians, 8 infermeres i 4 metges residents, i es va fer en dos quiròfans a l'hospital Vall d'Hebron.

Un any després, el seu estat de salut és excel·lent, i no han necessitat cap altra intervenció quirúrgica ni les han hagut de medicar. Ara la seva vida és tan normal com la d'altres bessones. Per celebrar-ho, la mare de la Marta i la Núria els ha fet una festa d'aniversari on no ha faltat el cirurgià que ha fet el seguiment de les nenes.

"La veritat és que la seva evolució ha estat perfecta. Han seguit controls cada tres mesos a l'hospital i en cap moment han presentat cap problema. Han guanyat pes, han fet un creixement correcte, el seu fetge, els budells, totes les parts afectades per la cirurgia s'han recuperat perfectament", ha explicat el cirurgià pediàtric de l'hospital Vall d'Hebron José Luis Peiró. "Les nenes estan fent una vida pràcticament normal", ha conclòs el metge.

Podeu recuperar aquí el reportatge de 10 minuts de durada que els periodistes de TV3 que van seguir el cas van preparar expressament per a aquest portal i que explica com era la vida d'aquestes dues nenes siameses i la seva mare des que van néixer i com s'ho feien abans de l'operació.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut