Barcelona

L'Hospital Vall d'Hebron separa amb èxit dues siameses de vuit mesos unides per abdomen i fetge

L'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona ha separat amb èxit dues siameses que estaven unides per l'abdomen. Les nenes, de només vuit mesos, compartien el fetge i tot i que fins ara havien crescut amb normalitat han hagut de ser intervingudes per reduir possibles complicacions futures.

Televisió de CatalunyaActualitzat
Les dues bessones van néixer el mes d'agost, en un part per cesària, i durant set mesos han viscut unides per l'abdomen, amb els inconvenients que això ha comportat en el seu dia a dia.

Els metges han esperat per operar-les que les dues pesessin catorze quilos juntes per tenir prou pell i prou múscul i així poder tancar la incisió un cop separades.

L'operació, que es va fer el passat mes de febrer, va durar prop de sis hores i va consistir en una separació de les vísceres i del fetge de les petites Núria i Marta, que es troben en perfecte estat de salut i ja fan vida normal.

El fet que només compartissin el fetge ha contribuït a l'èxit de la intervenció, en què van participar una vintena de cirurgians de diferents especialitats, entre ells pediàtrics, plàstics, anestesistes, obstetres, neonatòlegs i radiòlegs.

Aquesta és la primera vegada que es realitza una operació d'aquestes característiques a Catalunya.

Un de cada 200.000 naixements

Els casos de siamesos són molt excepcionals, es donen en un de cada 200.000 naixements vius, i la taxa de supervivència en el naixement és baixa, d'entre el 5 i el 25%, perquè sovint va acompanyat de malformacions cardíaques, que en aquest cas no hi eren.

Ampli reportatge al 324

TV3 ha estat testimoni directe d'aquesta fita i ha seguit el dia a dia d'aquesta família abans de l'operació per fer-ne un reportatge de 10 minuts que s'ha emès en el programa especial que ha fet el canal 3/24. El reportatge també es pot veure aquí.



VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut