Barcelona

Les concertades de zones amb dificultats opten entre no fer la sisena hora, més quotes o dos torns

Les retallades també han arribat a les escoles concertades d'alguns municipis, on encara feien la sisena hora. Ara, els centres de zones amb dificultats que perden el finançament públic han hagut de decidir si redueixen les hores lectives, si apugen les quotes a les famílies o, fins i tot, si estableixen dos horaris.

RedaccióActualitzat
Les retallades també han arribat a les escoles concertades d'alguns municipis, on encara feien la sisena hora, a diferència dels centres públics, que en fan cinc. A la resta d'escoles privades, són els pares els que paguen aquesta sisena hora de classe. Ara, els centres de zones amb dificultats que perden el finançament públic -que rebien a través d'un contracte programa- han hagut de decidir si redueixen les hores lectives a cinc hores, com les públiques, si apugen les quotes a les famílies o, fins i tot, si estableixen dos horaris. Així, hi ha escoles que una part dels alumnes surt a les 12, i l'altra, a la una, segons si els pares poden pagar el que els costa l'hora complementària.

Fins ara, hi havia vint-i-set escoles concertades que tenien una hora subvencionada perquè molts dels seus alumnes tenen una situació socioeconòmica difícil. D'aquests, n'hi ha dues que aquest curs han passat a fer cinc hores perquè diuen que les famílies no podrien pagar l'hora complementària. Una és la Lestonnac de Badalona i l'altra, la Mare Alfonsa Cavín, situada a Ciutat Meridiana, a Barcelona.

La resta de centres segueixen amb les sis hores, com el curs passat. Això sí, han apujat les quotes entre uns 20 i uns 80 euros. Alguns directors admeten que han hagut de reduir personal i que hi ha alumnes que se n'han anat a la pública.

L'any passat, el departament va assignar als vint-i-set centres una subvenció, però encara no l'han cobrat. El govern assegura que la pagarà i que obrirà una convocatòria d'ajudes per a qualsevol escola concertada que tingui alumnes amb problemes socioeconòmics, que serà, com l'anterior, de 6 milions d'euros. Però els equips directius no entenen que les partides econòmiques no siguin clares a l'inici de curs.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut