Barcelona

Les comissions bancàries s'apugen el doble que el cost de la vida i podrien anar a més

Les comissions que cobren els bancs i les caixes pels seus serveis s'han encarit molt per sobre del cost de la vida en plena crisi. És el cas del manteniment dels comptes corrents, que costa de mitjana 22,3 euros cada sis mesos, després d'una pujada de més del 6% l'últim any, un augment que és pràcticament el doble que la inflació. Els experts avisen que els clients ja es poden preparar, perquè les entitats cada cop dependran més de les comissions.

Actualitzat
La crisi ha fet que les entitats bancàries hagin deixat d'ingressar en àmbits habitualment rendibles, com ara la gestió de fons d'inversió, i els seus marges s'han reduït perquè han de pagar la seva primera matèria, els diners, cada vegada més cara. És per això que han hagut de buscar alternatives.

Les dades del Banc d'Espanya reflecteixen que una d'aquestes ha estat apujar les comissions. A més de les de manteniment de comptes corrents i d'estalvi, també s'ha encarit la quota de les targetes, tant de crèdit com de dèbit; entre un 3 i gairebé un 4%. A més, s'han incrementat gairebé un 3% les comissions per reclamació de descoberts. En canvi, en l'últim any el cost mitjà de les transferències s'ha abaratit lleugerament.

En els resultats del 2010, que pràcticament totes les entitats han presentat, es veu clarament com entre un terç i en alguns casos prop de la meitat dels ingressos arriben per la banda de les comissions. Tot i això, en conjunt, ha caigut el volum de comissions que les entitats bancàries ingressen, perquè amb la crisi ha baixat l'activitat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut