Yolanda Díaz i Irene Montero parlen als passadissos del Congrés
Yolanda Díaz i Irene Montero, en una imatge d'arxiu al Congrés (Europa Press/Ricardo Rubio)

Les bases de Podem rebutgen anar amb Sumar a les eleccions gallegues del 18F

El trencament al Congrés comença a estendre's i arriba a Galícia

Actualitzat

El trencament al Congrés entre Podem i Sumar comença a estendre's arreu d'Espanya. Les dues formacions aniran per separat a les eleccions gallegues del 18 de febrer. Aquest és el resultat de la consulta a la militància, que s'ha sabut aquest diumenge al matí. 

El 62,36% dels inscrits de Podem a Galícia rebutja el preacord per a una coalició entre Podem, Sumar i Esquerra Unida, que hauria estat encapçalada per Marta Lois, de Sumar. El 36,25% han votat per anar plegats als comicis. I un 1,39% han votat en blanc.

 

La direcció estatal de Podem, amb Ione Belarra i Irene Montero, recelaven d'aquest preacord gallec però havien deixat autonomia a Podem Galícia per decidir què feia.


L'exvicepresident del govern i exlíder de Podem, Pablo Iglesias, va dir directament que "la millor decisió" que podien prendre les bases de Podem a Galícia era refusar la coalició amb Sumar i "demanar el vot per al BNG". 

Isabel Faraldo, cap de llista de Transformar Galícia

Així, Podem presentarà la seva pròpia candidatura a les eleccions de la Xunta del 18F amb la llista de Transformar Galícia, encapçalada per Isabel Faraldo

Les bases de Podem han escollit la llista de Transformar Galícia amb un 41,66% dels vots. Així, Isabel Faraldo s'ha imposat a la llista de Rexurdir Galícia, encapçalada per Charo Valera, que ha obtingut un 34,66% dels vots.

Faraldo era la candidata oficialista de Podem i va ser regidora de Podem a l'Ajuntament de la Corunya i és militant del partit morat des de la seva fundació el 2014. 

En la consulta de Galícia hi han participat 2.513 persones. 

 

ARXIVAT A:
Unides PodemSumar
Anar al contingut