L'Eix Transversal, col·lapsat, pels continus talls a la carretera

L'Eix Transversal, col·lapsat, pels continus talls a la carretera

L'Eix Transversal, col·lapsat, pels continus talls a la carretera

Pla general de la carretera C-25, amb un sentit sense vehicles, i l'altre col·lapsat pels camions. Imatge del 3 d'octubre del 2017. (Horitzontal)

Pla general de la carretera C-25, amb un sentit sense vehicles, i l'altre col·lapsat pels camions. Imatge del 3 d'octubre del 2017. (Horitzontal)

ACN Rajadell.-L'Eix Transversal, la carretera que uneix Girona amb Lleida per l'interior de Catalunya, ha quedat col·lapsat aquest dimarts al matí com a conseqüència dels continus talls que els veïns han anat fet a la via. Només en el tram que va de Vic a Cervera, s'han produït fins a dotze talls. Un dels més importants i que s'allargarà fins a la una del migdia, és el que hi ha al punt quilomètric 123, a Rajadell (Bages), on els veïns s'han concentrat amb tractors i maquinària pesant per denunciar l'actuació policial que va patir el municipi veí de Fonollosa, de només 200 habitants. Un dels organitzadors, Nil Buxó, ha explicat a l'ACN que han decidit fer aquesta acció per denunciar l'actuació policial de l'1-O "d'una manera visible". "El que vam viure a Fonollosa va ser terrible, mai ho hauria imaginat i no volem que això quedi així sense poder dir la nostra", ha afegit.

Els veïns de Rajadell, Fonollosa i Aguilar de Segarra, al Bages, han decidit concentrar-se a l'Eix Transversal, una de les principals artèries de transport del país, amb la voluntat d'expressar la seva "total renúncia" als fets que es van produir el passat diumenge 1-O i, en concret, a l'agressió que va patir el poble de Fonollosa, quan una setantena d'agents de la Guàrdia Civil van descarregar contra la gent que hi estava concentrada i que va coincidir també amb la sortida de missa. Segons ha explicat un dels organitzadors, Nil Buxó, els fets que es van produir van ser totalment "desproporcionats i fora de lloc". "Per això els veïns no ens podem quedar quiets i hem de dir la nostra", ha expressat. Una de les persones que ho va viure en primera persona és l'Aleix Pérez, a qui la Guàrdia Civil va emmanillar quan anava a socórrer un company. Per Pérez, l'única voluntat de la policia espanyola era fer por i espantar la gent. El tall de Rajadell se suma als continus talls que els veïns han anat organitzat al llarg de tot l'Eix Transversal. De fet, només en el tram que va de Vic a Cervera, s'han produït fins a dotze talls diferents. El de Rajadell i Gurb, a Osona, han estat dos dels més importants. Entre els camioners aturats a la carretera, n'hi havia que donaven total suport a la concentració -sobretot entre els d'origen català i estranger-, i d'altres, en canvi, no comparteixen els motius de l'aturada i consideren que no s'ha de fer a les carreteres perquè els perjudica econòmicament.