Girona

L'AVE arribarà a Girona l'any 2009 i no tindrà estació fins a nou mesos després

Més retards al voltant de l'AVE. En aquest cas, afecta Girona. L'alta velocitat arribarà a la ciutat al febrer del 2009, segons les previsions del govern, però no tindrà estació fins a nou mesos després. L'Ajuntament ha reconegut que el projecte prioritza l'arribada del tren a la construcció de l'estació, és a dir, que fins que la nova estació no estigui enllestida, l'actual acollirà l'AVE i el servei dels trens convencionals.

Actualitzat
L'arribada del tren d'alta velocitat a Girona presenta encara molts dubtes, però des de Foment s'ha començat a encarrilar l'engegada definitiva del projecte. El ministeri ha fet arribar a l'Ajuntament una resolució fixant els criteris per redactar-ne el projecte constructiu, que encara no està fet, tot i que es manté el 2009 com a data d'arribada del tren a la ciutat. El text reafirma aspectes ja coneguts, com el traçat definitiu del tren, i defineix els criteris tècnics que haurà d'incorporar al projecte.

La construcció de la nova estació, de totes maneres, és l'última prioritat del projecte de Foment per a Girona. El primer objectiu és enllestir el traçat del tren d'alta velocitat, previst per a principis del 2009, seguit del del tren convencional, per al novembre del mateix any.

La nova estació d'autobusos, que actualment és al costat de la del tren, també serà subterrània i estarà connectada amb la de l'AVE. Mentre s'hi facin les obres, caldrà situar-la provisionalment en algun altre punt de la ciutat que encara s'ha de definir. L'Ajuntament, d'altra banda, està estudiant recórrer la decisió de Foment de no tenir en compte les al·legacions presentades pel consistori, com allargar el soterrament de les vies a les dues entrades a la ciutat, tot i que s'intentarà evitar la via contenciosa.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut