Pla general de l'executiva del PSOE (EFE)
Pla general de l'executiva del PSOE (EFE)

L'avançament del congrés del PSOE accentua les crítiques internes a Pedro Sánchez

L'antic rival de Sánchez per dirigir el partit, Eduardo Madina, és una de les veus que s'han despatxat amb més duresa

RedaccióActualitzat

L'endemà dels pèssims resultats obtinguts pel PSOE en les eleccions basques i gallegues, les veus crítiques sobre l'estratègia que segueix el líder de la formació, Pedro Sánchez, s'han accentuat, especialment després de saber-se que Sánchez té la intenció de fer primàries a l'octubre per buscar el suport de la militància i fer el congrés a principis del desembre.

L'antic rival de Sánchez per dirigir el partit, Eduardo Madina, és una de les veus que s'han despatxat amb més duresa. Ho ha fet  amb una piulada:


Des del PSOE andalús, han titllat de "matusseria increïble" voler convocar el congrés "el mateix mes de la possible convocatòria electoral". Per Juan Cornejo, secretari d'Organització a Andalusia, "donaríem el missatge que ens hem rendit". També ha estat molt clara Verónica Pérez, secretària general del PSOE a Sevilla:


El secretari de Política Federal del PSOE, Antonio Pradas ha defensat que els socialistes han d'"intentar canviar el rumb" del partit per "corregir" la situació a la qual han arribat, després d'uns resultats "dolents" davant dels quals ha demanat fer "autocrítica i no posar draps calents".    

Per la seva banda, l'exministra i ara secretària de Relacions Internacionals, Carme Chacón, ha assegurat que els socialistes han de fer "una profunda reflexió" perquè el partit "no pot continuar així" i "ha de despertar".

José Blanco, un altre exministre i exsecretari d'Organització del PSOE, s'ha mostrat molt desanimat pels resultats a Euskadi i Galícia, i es fa una pregunta:

Anar al contingut