Marina Geli, envoltada d'indignats a l'entrada del Parlament el juny passat.
Marina Geli, envoltada d'indignats a l'entrada del Parlament el juny passat.
Madrid

L'Audiència Nacional retorna el cas del setge al Parlament perquè es jutgi a Catalunya

L'Audiència Nacional ha decidit que el bloqueig i l'assetjament de diputats del Parlament de Catalunya del juny passat es jutgin a Barcelona. Entén que no es pot considerar el Parlament català com un alt organisme de l'Estat i que, per tant, no pot continuar jutjant aquest cas. La decisió s'ha pres després del recurs dels advocats d'una bona part dels 20 imputats. Hi ha hagut un vot particular, i també hi estaven en contra el jutge i la fiscal que portaven el cas. Els advocats recurrents ho han valorat com una victòria i estudien demanar que s'arxivi de la causa.

RedaccióActualitzat
La sala penal de l'Audiència Nacional ha decidit enviar a Catalunya el cas del setge als parlamentaris després que ha acceptat els recursos de la dotzena d'imputats.

La decisió s'ha pres en contra de l'opinió del jutge Eloi Velasco, que investiga els fets.

Per la sala penal no es pot considerar que el Parlament sigui una alta institució de la nació espanyola. Per tant, entén que l'assetjament del passat 15 de juny no és un delicte competència de l'Audiència Nacional.

Fonts jurídiques han afegit que la decisió ja està presa, però que encara no s'ha comunicat de manera oficial ni al jutge instructor ni a les parts perquè s'ha d'elaborar la resolució per escrit amb els arguments de tots els magistrats i també el vot particular d'una magistrada.
Anar al contingut