Josep Lluís Núñez i Navarro sortint de l'Audiència de Barcelona. (Foto: ACN)
Josep Lluís Núñez i Navarro sortint de l'Audiència de Barcelona. (Foto: ACN)
Barcelona

L'Audiència de Barcelona ordena que el fill de Josep Lluís Núñez ingressi a la presó abans de deu dies

L'Audiència de Barcelona li dóna deu dies de temps per ingressar a la presó, igual que el seu pare, per la condemna en el "cas Hisenda"

RedaccióActualitzat

L'endemà que l'Audiència de Barcelona donés a Josep Lluís Núñez un termini de deu dies per ingressar a la presó, el tribunal ha decidit el mateix per al fill de l'expresident del Barça. L'Audiència ha desestimat el recurs de súplica de Josep Lluís Núñez i Navarro en què demanava suspendre la seva entrada a la presó mentre el govern espanyol no es pronuncia sobre la seva petició d'indult. El tribunal denega aquesta petició de Núñez i Navarro, que van condemnar a dos anys i dos mesos de presó per la seva implicació en una trama de suborns a alts càrrecs d'Hisenda per eludir impostos, conegut com a "cas Hisenda".

L'Audiència de Barcelona ressalta "la prevalença de l'interès públic en la ràpida execució d'una sentència que és ferma i que ha d'executar-se com més aviat millor", recorda la gravetat del delicte continuat de suborn actiu i que contra aquesta resolució ja no hi cap recurs. "Es va tractar de conductes objectivament greus amb important transcendència institucional i amb indubtable retret social", argumenta la resolució del tribunal, que incideix que, com el seu pare, Josep Lluís Núñez i Clemente, va utilitzar l'excel·lent i privilegiada posició social i poder econòmic empresarial per delinquir.

La sentència està datada aquest dijous i, per tant, el fill de Núñez hauria d'ingressar a la presó abans del diumenge 16. El seu pare ho hauria de fer, com a molt, un dia abans, perquè la sentència es va emetre el dia 5. En el cas de l'expresident del Futbol Club Barcelona, els serveis penitenciaris seran els que dictaminaran com ha de complir la pena de presó, tenint en compte la seva avançada edat. Josep Lluís Núñez i Clemente té ara 83 anys.

Anar al contingut