Una prostituta en una carretera de l'Alt Empordà
Una prostituta en una carretera de l'Alt Empordà
La Jonquera

L'Alt Empordà, en guàrdia per la llei francesa que multa els clients de la prostitució

Els ajuntaments temen que l'activitat es traslladi encara més a la zona i voldrien, per evitar-ho, aplicar una normativa similar

Actualitzat
França va aprovar fa poc, després de força polèmica, l'enduriment de la llei que sanciona els clients de la prostitució amb un mínim de 1.500 euros. Aquesta nova normativa preocupa les comarques frontereres per si això provoca un transvasament de prostitutes i clients a aquest costat de la frontera.

Els ajuntaments i les institucions ja s'estan organitzant i, aquest dijous, una setmana després de l'aprovació de la llei a França, el president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha convocat tots els membres de la comissió per tractar la problemàtica de la prostitució a la carretera pel 26 d'abril.

El primer punt a tractar serà la incidència d'aquesta nova llei al territori, ja que, a la Jonquera, el client francès representa entre un 90 i un 95% dels que sol·liciten els serveis de prostitutes. Aquesta xifra no és no només als clubs, sinó també amb les noies que exerceixen a l'N-II o als polígons. La prostitució de carretera és la que preocupa més al territori, ja que temen, ara, que les noies que exerceixen a l'altre costat de la frontera i els seus proxenetes es vulguin instal·lar a Catalunya.

Per aquest motiu, l'alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, explica que han de "trobar sinergies amb altres administracions perquè ajudin a prohibir la prostitució a la via pública, de manera legal", i no s'aturen les mobilitzacions que busquen eines que vagin més enllà de les ordenances municipals, que, de moment, no han aconseguit l'objectiu d'erradicar la prostitució de la via pública.
Anar al contingut