Berga

L'alcaldessa de Berga, després de ser detinguda per declarar: "No ens amagarem darrere de cap tel"

Montse Venturós queda en llibertat sense càrrecs després de ser detinguda pels Mossos i declarar davant del jutge

RedaccióActualitzat

L'alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós, de la CUP, ha assegurat que la seva detenció és "un atac al poble català". Venturós ho ha dit a la sortida del jutjat de Berga, on finalment ha declarat davant del jutge per haver-se negat a treure l'estelada de l'Ajuntament de Berga durant les campanyes electorals.

Venturós, que havia plantat el jutge en dues ocasions, ha declarat després que a primera hora del matí efectius dels Mossos d'Esquadra s'han presentat a casa seva en compliment de l'ordre judicial i l'han detinguda per traslladar-la a les dependències judicials.

L'alcaldessa de Berga ha sortit del jutjat i ha defensat que l'Ajuntament de Berga té "un mandat polític claríssim per mantenir l'estelada".

"No ens amagarem darrere de cap tel, el que hem fet és mantenir-nos ferms al mandat popular."

Per Venturós, la seva detenció és "un atac més de l'Estat espanyol, un atac totalment antidemocràtic", i ha afegit que "tenir una estelada no és delicte".

El seu advocat i també diputat de la CUP, Benet Salellas, ha volgut remarcar que Venturós ha estat detinguda arran d'una denúncia "de l'extrema dreta, concretament de Societat Civil Catalana" i ha afegit:

"És especialment preocupant l'escalada repressiva contra l'independentisme que ha arribat a privar de llibertat càrrecs electes per complir el seu mandat."

A més, Salellas ha carregat contra el govern pel fet que hagin estat els Mossos els que han portat a terme la detenció i ho hagin fet a primera hora del matí i a casa seva, i ha instat la Generalitat que es defineixi sobre si està amb la justícia espanyola o fa costat als càrrecs electes catalans.

En aquest sentit, cal remarcar que la resolució del jutge insta els Mossos a detenir l'alcaldessa de Berga de la "manera, moment i lloc menys perjudicial":


En la interlocutòria en què el jutge ha dictat llibertat sense càrrecs per a l'alcaldessa, després d'haver prestat declaració, li recorden que pot anar a la presó si torna a ignorar una citació judicial:
 


Mentre declarava, desenes de persones s'han concentrat a l'exterior per donar suport a Venturós i l'han aplaudit i han llançat crits d'independència quan ha sortit.

Dues plantades al jutge

El 18 d'octubre passat, Venturós va plantar el magistrat que l'havia citat al jutjat d'instrucció número 1 de la ciutat en qualitat d'investigada per un delicte electoral per haver fet cas omís dels requeriments de la Junta Electoral Central de retirar l'estelada del balcó del consistori en les eleccions del 27 de setembre del 2015 i en les generals del 20 de desembre del mateix any.

L'alcaldessa, que ja va desobeir un requeriment judicial el 5 d'abril passat, va anar aquell mateix dia al programa "Els matins", de TV3, a explicar els motius de la seva desobediència. Després d'aquesta última incompareixença, el jutge va demanar un informe al ministeri fiscal, que en va sol·licitar la detenció. Una detenció que finalment el jutge de Berga ha acordat per poder-li prendre declaració per les dues causes per delicte electoral que té obertes.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut