Estudiants britànics disfressats a la zona de pubs i discoteques de Salou en una edició passada del Saloufest (ACN)
Estudiants britànics disfressats a la zona de pubs i discoteques de Salou en una edició passada del Saloufest (ACN)
Salou

L'ajuntament es resigna davant del Saloufest i diu que no poden prohibir-lo

L'alcalde al·lega que "és un esdeveniment privat"

Actualitzat

El polèmic Saloufest torna el proper 19 de març amb prop de 7.000 joves britànics. I ho fa malgrat l'oposició de l'Ajuntament després dels incidents registrats en les edicions anteriors. L'alcalde, Pere Granados, afirma que han treballat per convèncer els empresaris locals implicats en el Saloufest perquè l'esdeveniment no es torni a fer, però no ho han aconseguit.

Hem tingut contactes amb els turoperadors i amb els empresaris d'hostaleria, però no volen deixar de portar-los. No podem prohibir-ho perquè es tracta d'un paquet turístic privat en el qual no intervé per a res l'Ajuntament de Salou.

El consistori també treballa perquè deixin d'utilitzar el nom de Saloufest, perquè dóna "mala imatge a la ciutat", però els promotors tenen la marca registrada i, de moment, no se n'ha sortit. L'Ajuntament ja ha demanat a una empresa especialitzada que estudiï el cas per saber si hi ha algun mecanisme legal per prohibir el nom, però admeten que tenen poc marge d'actuació.

L'Ajuntament de Salou ha advertit que no cedirà cap equipament municipal als promotors per organitzar activitats esportives. Altres localitats de la zona, com Reus, Tarragona, Vila-seca o Cambrils, també han denegat la cessió d'equipaments públics a l'organització, però aquesta ja ha arribat a acords amb empreses privades per fer ús dels seus equipaments esportius.

Aquest any, doncs, es celebrarà la setzena edició del Saloufest i l'arribada dels joves britànics es repartirà en tres tongades; del 20 al 24 de març, del 29 de març al 2 d'abril i del 5 al 9 d'abril.

Anar al contingut