Dos agents de la Guàrdia Urbana patrullant a Barcelona
Dos agents de la Guàrdia Urbana patrullant a Barcelona
Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona suspèn dos agents de la Guàrdia Urbana per una presumpta agressió

Els dos agents haurien intervingut per corregir una infracció de circulació i un dels dos guàrdies suposadament hauria agredit el conductor de manera improcedent

Actualitzat

L'Ajuntament de Barcelona ha suspès dos agents de la Guàrdia Urbana i els ha obert un expedient per una presumpta agressió a un conductor d'un ciclomotor, a la carretera de la Rabassada. La Unitat de Deontologia i Afers Interns de la Guàrdia Urbana (UDAI) ha tingut coneixement que, el 15 d'agost, els dos agents haurien intervingut per corregir una infracció de circulació i un dels dos guàrdies suposadament hauria agredit el conductor de manera improcedent i manifestament desproporcionada.

Després de realitzar les comprovacions corresponents i, davant l'aparent rellevància penal de la conducta dels agents, la UDAI va denunciar els fets davant l'autoritat judicial i, paral·lelament, s'ha obert expedient disciplinari i s'ha suspès cautelarment de les seves funcions a tots dos agents. Al mateix temps, la UDAI ha informat la víctima dels drets que l'assisteixen i se li ha fet oferiment d'accions i el suport necessari.

El comissionat de Seguretat de l'Ajuntament, Amadeu Recasens, ha condemnat enèrgicament els fets i n'ha destacat l'excepcionalitat. Recasens ha insistit a posar en valor l'eficàcia dels mecanismes de garanties i transparència de la mateixa Guàrdia Urbana.

Anar al contingut