Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona ordena tancar 256 pisos turístics il·legals detectats el mes de juliol

La gran majoria dels habitatges que es tancaran, 234, han estat localitzats per l'equip de visualitzadors creat pel consistori

Actualitzat

L'Ajuntament de Barcelona ordenarà el tancament de 256 habitatges d'ús turístic il·legals detectats durant el mes de juliol a la ciutat, en el marc del pla de xoc que el govern municipal va posar en marxa per lluitar contra aquesta activitat submergida.

Dels pisos turístics irregulars descoberts, la gran majoria, 234, han estat localitzats per l'equip de 20 visualitzadors creat pel consistori, que s'encarreguen de comprovar "in situ" l'existència dels esmentats habitatges. Aquesta xifra és molt superior a la dels habitatges localitzats pel cos central d'inspectors de l'ajuntament, que han proposat 22 ordres de cessament després de realitzar 512 supervisions. De fet, la tinent d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha valorat positivament la feina del grup de visualitzadors i ha anunciat que en les properes setmanes es plantejarà ampliar-lo.

A més de l'ordre del cessament de l'activitat, els propietaris dels pisos turístics rebran una sanció de 30.000 euros. El consistori també ha anunciat que multarà amb 3.000 euros un total de 126 pisos legals que han incomplert l'obligació de publicar el seu número de Registre de Turisme de Catalunya en els seus anuncis a la xarxa.

D'altra banda, el govern barceloní també ha resolt els dos expedients oberts a les plataformes Airbnb i Homeaway per anunciar apartaments turístics il·legals. Totes dues companyies rebran una sanció de 30.000 euros, un import que podria augmentar fins als 600.000 si continuen publicitant aquests habitatges irregulars.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut