Imatge d'una de les botigues de la Fundació Formació i Treball (Foto: Fundació Formació i Treball)
Donar la roba usada ajuda a crear llocs de treball (Foto: Fundació Formació i Treball)
Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona i Càritas recullen 62 tones de roba usada en un mes i mig

L'Ajuntament de Barcelona, juntament amb la Fundació Formació i Treball, han recollit a domicili en un mes i mig més de 62 tones de roba usada. La campanya es va iniciar el 15 d'octubre i la previsió és poder recollir 500 tones en un any.

RedaccióActualitzat
La Fundació Formació i Treball, en el marc de la campanya "La teva roba crea llocs de treball, #fem-laÚTIL" va signar un acord amb l'Ajuntament de Barcelona per recollir roba usada casa a casa.

Ja han recollit a domicili en un mes i mig més de 62 tones de roba usada. La campanya es va iniciar el 15 d'octubre i la previsió és poder recollir 500 tones en un any.

Amb aquest servei, els ciutadans poden demanar, trucant al 010, que els passin a recollir per casa de manera gratuïta aquella roba que no fan servir, sempre que com a mínim siguin dues bosses. La Fundació Formació i Treball, promoguda per Càritas, es fa càrrec de la roba amb diferents finalitats. Part de la roba que es recull es ven a alguna de les 6 botigues de la Fundació Formació i Treball per ajudar a crear llocs de treball.

El cap de gestió de residus de l'ajuntament, Carles Vázquez, ha assegurat que saber què es fa amb la roba ajuda els ciutadans a col·laborar.

"En el moment en què diem que part d'aquesta roba l'aprofitem per vendre-la com a roba de segona mà, la que està millor, o aquella que està fins i tot de moda, aquella que està de temporada, i que una altra part es porta fora o s'aprofita per fer fibres per a la indústria de l'automòbil, això ajuda que la gent entengui que això que està fent té una bona utilitat."

Vázquez també ha indicat que la crisi està provocant que la roba que es recull està més gastada i és de pitjor qualitat.





Anar al contingut