L'agència de qualificació creditícia Fitch
Barcelona

L'agència Fitch rebaixa la nota del deute de Catalunya a bo porqueria després de l'aprovació de resolució al Parlament

L'agència assegura que si es normalitza la situació política a Catalunya la nota del seu deute també tornarà a pujar.

RedaccióActualitzat

L'agència de qualificació creditícia Fitch ha rebaixat el deute de Catalunya a la categoria BBB- després de l'aprovació de la resolució de desconnexió al Parlament el 9 de novembre. Fitch ha rebaixat de cop dos graons la nota de Catalunya. Ha passat de BB a BBB-, el que es considera pràcticament un bo porqueria.

En el comunicat, Fitch reconeix que l'economia de Catalunya està creixent més ràpidament que la del conjunt de l'Estat. Però l'agència preveu que el deute de Catalunya augmenti si tira endavant el procés i planteja dubtes sobre la futura cooperació econòmica entre el govern català i l'espanyol. Tot i això, Fitch considera que no es veurà afectat el creixement econòmic català. L'agència assegura que si es normalitza la situació política la seva nota també tornarà a pujar.

Per l'agència creditícia, Catalunya seguirà rebent diners "a mitjà termini" del fons de liquiditat autonòmic (FLA), però diu que hi ha incertesa sobre si els diners continuaran arribant en els mateixos termes que fins ara.

A l'octubre, les altres agències de referènica, Moody's i Standard and Poor's, ja havien rebaixat la nota del deute català a bo porqueria per les tensions entre Espanya i Catalunya després de les eleccions del 27-S.

 

Anar al contingut