Aeroport del Prat
Aeroport del Prat

L'aeroport del Prat fa rècord històric de passatgers l'any del "low-cost"

RedaccióActualitzat

L'any 2017 va ser un bon any per al turisme, i això s'ha traduït en unes dades rècord de trànsit aeri.

L'aeroport del Prat va superar els 47 milions de passatgers, amb un creixement de més del 7%, un rècord històric, tot i ser un any difícil, amb l'impacte dels atemptats, les vagues als controls i la inestabilitat política.

Es consolida, així, com el segon aeroport de l'Estat, després de Barajas, per on van passar més de 53 milions de passatgers, amb un augment de gairebé el 6%.

El tercer gran aeroport de la xarxa d'Aena, el de Palma, va fregar els 28 milions de passatgers, un 6,5% més.

A Catalunya, l'aeroport de Reus va créixer un 25%, superant el milió de passatgers, i el de Girona es va acostar als dos milions, gairebé un 17% més.

Uns creixements deguts, en gran part, a les línies de baix cost que, per primer cop, s'han endinsat en els vols de llarg recorregut.

El Prat com a laboratori

L'aeroport del Prat ha estat el 2017 un dels laboratoris d'assaig a Europa del model "low-cost" de llarg radi amb 17 noves línies. De fet, Level, del grup IAG, escollia Barcelona per presentar les noves rutes intercontinentals, i Norwegian també ha consolidat la seva base operativa al Prat, amb l'estrena de noves destinacions als Estats Units.

El Prat també ha incrementat passatgers gràcies a l'oferta "low-cost" en vols nacionals i a la resta d'Europa, amb el segell de Vueling, Easy Jet i Ryanair, que continua en la batalla per oferir preus més competitius.

Ara també s'hi ha afegit Joon, d'Air France. També ha crescut el transport de mercaderies, en concret, un 15%.

 

 

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut