Madrid

L'advocat d'Urdangarin nega haver parlat amb la fiscalia per arribar a un pacte que li permeti esquivar la presó

L'endemà que el ministeri públic reconegués converses informals després de fer-se públic que Iñaki Urdangarin i el seu exsoci Diego Torres negocien amb la fiscalia declarar-se culpables a canvi d'eludir la presó, se n'ha pronunciat el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, i l'advocat del duc de Palma, que ho ha negat. El ministre ha assegurat que la fiscalia investigarà tots els fets relacionats amb el sumari i, en aquest sentit, ha volgut deixar clar que el govern no ha donat cap instrucció que limiti l'autonomia dels fiscals.

RedaccióActualitzat
Ruiz-Gallardón ha recordat que els fiscals tenen "plena autonomia" per investigar causes penals "en tots els casos, i també en aquest". En la mateixa línia, ha explicat que el ministeri fiscal té l'obligació d'aclarir tots els fets i portar la investigació "fins al final". I ha afegit: "La fiscalia no pot deixar d'investigar cap fet ni deixar d'exposar-ho al jutge perquè ho valori". Així, Gallardón, que ha recordat que "tothom és igual davant la llei", ha dit que és el jutge qui ha de prendre una decisió, un cop investigat el cas, i d'acord amb el Codi Penal.

Per la seva banda, l'advocat d'Iñaki Urdangarin, Mario Pascual Vives, ha negat haver tingut contacte "formal o informal" amb la Fiscalia Anticorrupció ni "amb els seus il·lustres representants a Palma de Mallorca en relació amb cap tipus de conformitat ni acord".

Fonts del ministeri públic van confirmar que els advocats d'Iñaki Urdangarin i de Diego Torres havien demanat a la fiscalia de manera informal mantenir converses per a un possible pacte que els eximís d'ingressar a la presó, tot i que encara no s'havia fet cap reunió en aquest sentit. Aquest pacte passaria per reconèixer els delictes investigats en la peça del "cas Palma Arena" sobre l'Institut Nóos per un suposat desviament de diners públics, tornar la quantitat presumptament malversada i acceptar una pena de presó de 2 anys o menor per evitar l'ingrés a un centre penitenciari.

D'altra banda, Vives ha negat que el duc de Palma tingui "ni directa ni indirectament" comptes bancaris en paradisos fiscals.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut