Madrid

Urdangarin negocia amb la fiscalia declarar-se culpable per evitar la presó

Després que alguns diaris hagin informat que Iñaki Urdangarin i el seu exsoci Diego Torres negocien amb la fiscalia declarar-se culpables a canvi d'eludir la presó, el ministeri públic ha reconegut converses informals amb els advocats dels dos imputats.

RedaccióActualitzat
"El País", "El Mundo" i "El Periódico de Catalunya" asseguren que tant el duc de Palma com el seu exsoci estarien disposats a reconèixer els delictes econòmics que se'ls imputen a canvi d'una pena que no impliqui presó.

El pacte que plantegen els advocats a la fiscalia implica que els imputats reconeguin els delictes, però que també col·laborin amb la justícia. L'acord comportaria tornar els diners malversats i tres milions i mig d'euros més pels danys causats a l'administració pública, de manera que se'ls pugui aplicar l'atenuant de reparació del dany ocasionat. A canvi de tot això, els advocats de Torres i Urdangarin demanen una condemna inferior als dos anys, cosa que permetria als seus clients no haver d'ingressar a la presó.

En el cas del duc de Palma, també es planteja evitar la celebració d'un judici, que podria erosionar encara més la imatge de la monarquia espanyola. Segons les mateixes fonts, els pròxims dies els advocats d'Urdangarin i Torres s'han de reunir amb la Fiscalia Anticorrupció per abordar totes aquestes qüestions.

Segons sembla, Anticorrupció només es planteja negociar si se'ls indica on són els fons evadits a paradisos fiscals.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut