Els delators rebran la recompensa anunciada, però si es falsa se'ls castigarà
Els delators rebran la recompensa anunciada, però si es falsa se'ls castigarà

La Xina ofereix 68.000 euros a qui denunciï activitats d'espionatge

Si es demostra que la informació és veraç, els delators rebran la recompensa anunciada; però, si es falsa, se'ls castigarà

RedaccióActualitzat

Les autoritats xineses han anunciat una substanciosa recompensa per als delators d'espies. El govern xinès recompensarà, pagant fins a 500.000 iuans, 68.000 euros, qui denunciï activitats d'espionatge (l'equivalent al sou mitjà d'un treballador de Pequín, durant més de cinc anys). Amb la mesura es busca perseguir tothom qui atempti contra la seguretat nacional o intenti robar secrets d'Estat per vendre'ls a l'estranger. És el que s'ha denominat "Gran Muralla d'espionatge". La mesura s'ha difós amb l'ajuda d'un videoclip de dibuixos animats que anima a trucar o escriure a qualsevol organisme de seguretat estatal.

La campanya s'afegeix a una d'anterior en què s'advertia les noies xineses que anessin amb compte amb la relació amb els estrangers ja que podria tractar-se d'un cas d'espionatge. Alhora, la nova llei sobre les ONG estrangeres obliga les organitzacions no governamentals a registrar-se davant la policia.

Si es demostra que la informació és veraç, els delators rebran la recompensa anunciadaperò, si es falsa, se'ls castigarà. De la mateixa manera, els informants podran preservar l'anonimat o disposar de protecció policial, si ho desitgen.

 

Anar al contingut