Brussel·les

La Unió Europea dona dues setmanes al Regne Unit per aclarir els termes del Brexit

La llista de qüestions que falten per concretar en aquest divorci entre la Gran Bretanya i la Unió Europea és molt llarga

RedaccióActualitzat

El 29 de març del 2019 a les 11 de la nit, hora britànica, mitjanit, hora continental. Aquest és el moment escollit per fer oficialment efectiu el Brexit, la sortida del Regne Unit de la Unió Europea. Però el cert és que, més enllà de la data i l'hora, la llista de qüestions que falten per concretar en aquest divorci és molt llarga.

A Brussel·les s'ha fet la sisena ronda de converses entre el Regne Unit i la Unió Europea. És la recta final de la primera fase de negociacions per al Brexit. Hora d'explicar amb què s'ha avançat.

D'aquí un mes ha de començar la segona fase i no hi ha concreció en els temes clau:
Ni en mantenir Irlanda del Nord dins la Unió Duanera (Frontera irlandesa). Ni en els drets dels tres milions d'europeus en terres britàniques (Drets dels ciutadans). Ni quant ha de cobrar Europa pels compromisos adquirits (Factura del Brexit).

La Unió Europea demana més claredat als britànics. Michel Barnier, negociador de la Unió Europea amb el Regne Unit per al Brexit, confirma que dona dues setmanes perquè Londres aclareixi la factura del Brexit.

Però l'engranatge és complex. Theresa May haurà d'ajustar algunes peces importants, que qüestionen el seu full de ruta.

Només li faltava això a Theresa May després dels incendis provocats per alguns dels seus ministres, amb dimissions incloses. Brussel·les aprofita la debilitat de la primera ministra per marcar el pas de les negociacions. Però May està determinada a complir el calendari de desconnexió amb puntualitat britànica.

ARXIVAT A:
Brexit
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut