Sant Joan Despí

La UGT de Catalunya no anirà a la manifestació pel dret de decidir en infraestructures

El secretari general de la UGT a Catalunya, Josep Maria Álvarez, ha confirmat que no participaran en la manifestació convocada per aquest dissabte per protestar pel desgavell de les infraestructures. En declaracions al programa "Els matins" de TV3, Álvarez ha dit que ningú els ha convidat i ha respost als que acusen els sindicats de passivitat en la crisi de les infraestructures.

Actualitzat
El dirigent sindical ha apuntat que si bé considera que la protesta és legítima, la convocatòria té "uns objectius que no són estrictament" els d'aconseguir la millora dels serveis de Rodalies de Renfe. En aquest sentit, ha assegurat que la direcció del seu sindicat no està en contra de la protesta, però ha puntualitzat que la UGT de Catalunya no ha estat convidada a participar-hi fins que aquest dijous una persona de la Plataforma va intentar posar-se en contacte amb el secretari general del sindicat.

També ha considerat que alguns dels polítics que han anunciat que acudiran a la manifestació de dissabte "tenen molt a veure" amb la situació actual de les infraestructures ferroviàries a Catalunya.

"Arrogància i 'xuleria'"

Respecte a la ministra de Foment, Magadalena Álvarez, el màxim responsable de la UGT a Catalunya ha indicat que "li sobra arrogància i 'xuleria'" i que, segons el seu parer, "no és un actiu per al govern ni per al país".

Finalment, durant l'entrevista amb Josep Cuní, Josep Maria Álvarez ha expressat el seu desig que les obres del túnel de l'AVE pel centre de Barcelona comptin amb els mecanismes de control laborals que s'han donat en altres grans projectes públics realitzats a la Ciutat Comtal, com la Vila Olímpica o el Fòrum, perquè "si l'obra és segura per als treballadors, també ho és per als ciutadans".
Anar al contingut