La UE reclama a Espanya mesures per retallar 5.500 milions el 2017

La Comissió Europea no s'espera a la investidura de Rajoy i pressiona perquè hi hagi "un pressupost actualitzat" del 2017 amb mesures per abaixar el dèficit al 3,1% del PIB

RedaccióActualitzat

La Comissió Europea ha enviat una carta al ministre d'Economia en funcions, Luis de Guindos, recordant-li que el nou executiu haurà de prendre les mesures necessàries per complir l'objectiu de dèficit de l'any que ve. No s'ha esperat a la investidura de Rajoy i ha reclamat que tan aviat com sigui possible hi hagi un projecte de pressupostos que inclogui les mesures d'estalvi.

La carta, signada pel vicepresident de la Comissió, Valdis Dombrovskis, i el comissari d'Afers Econòmics, Pierre Moscovici, agraeix al govern espanyol en funcions que hagi enviat a temps l'esborrany de pressupostos, però li recorda que preveuen un dèficit del 3,6%, cinc dècimes per sobre de la xifra acordada. Es calcula que aquestes cinc dècimes exigeixen una retallada de despesa de 5.500 milions d'euros:

"Per tant, demanem garanties per part de les autoritats espanyoles que en els pròxims dies el nou govern, al més aviat possible un cop hagin assumit el càrrec, entregui un esborrany pressupostari actualitzat a la Comissió i a l'Eurogrup que garanteixi el compliment dels objectius."

Espanya no és l'únic país que ha rebut una carta com aquesta. La Comissió també ha demanat a Portugal, Bèlgica, Xipre, Finlàndia, Itàlia i Lituània que actualitzin els seus plans perquè coincideixin amb els objectius previstos.

Anar al contingut