Beasain

La Udalbiltza es manifesta a Beasain contra la decisió de l'Audiència Nacional de prohibir la seva assemblea

Membres de l'assemblea d'electes de Batasuna, Udalbiltza, han participat en una concentració convocada per un grup de ciutadans a Beasain. Sota el lema "Drets fonamentals, en favor de la institució d'Euskal Herria", escrit en basc, la manifestació ha protestat contra la decisió de l'Audiència Nacional de prohibir la reunió que aquest organisme pretenia celebrar a la localitat guipuscoana. Unes 150 persones, la majoria representants de la denominada Udalbiltza-Kursaal, s'han congregat davant de l'ajuntament de la població. La protesta ha acabat sense incidents.

Actualitzat
La manifestació va ser convocada després que es conegués l'ordre donada per l'Audiència Nacional a l'Ertzaintza perquè no permetés la reunió de la Udalbiltza a Beasain. L'ordre respon al compliment de la resolució en què el jutge Fernando Grande-Marlaska va prorrogar per dos anys la suspensió d'activitats, decretada el 2003, de tres societats que servien presumptament com a "pantalles legals" per al finançament de l'assemblea.

El president d'aquest organisme, Loren Arkotxa, ha criticat la decisió judicial i ha titllat la mesura adoptada per l'Audiència Nacional de "despropòsit total". Segons Arkotxa, no pot entendre que aquest any s'hagi prohibit l'assemblea general quan anteriorment se n'han celebrat d'altres a Getxo, el 2004, i a Pamplona, el 2005. Pel president de l'Udalbiltza, aquests fets només tenen una lectura: "el govern ha pres bona nota que l'associació és una institució creada per treballar a favor de l'estructuració d'Euskal Herria". En aquest sentit, Arkotxa tem que no sigui l'última mesura contra l'assemblea. Un organisme que, segons afirma, "ha sabut estar en el seu lloc i complir el compromís que els ha adjudicat la ciutadania".

La protesta, que s'ha desenvolupat durant deu minuts i en silenci, ha comptat amb la presència de nombrosos exregidors de Batasuna. Després d'una intervenció d'Arkotxa, els assistents a la concentració s'han dispersat sense que es registressin incidents.
Anar al contingut