Pirineu

La tornada massiva d'esquiadors provoca retencions de trànsit

Tal com estava previst, aquest ha estat un cap de setmana òptim per les estacions d'esquí catalanes, tant pel que fa a la qualitat de la neu com de les condicions climatològiques. Això s'ha traduït en una afluència de visitants molt alta a les estacions d'esquí. La gran quantitat de gent que s'ha desplaçat a la muntanya ha fet que aquest diumenge a la tarda s'hagin produït algunes retencions de trànsit.

Actualitzat
Aquest diumenge a la tarda s'han produït complicacions de trànsit de tornada cap a l'àrea metropolitana de Barcelona. Les retencions més destacables s'han localitzat a l'eix del Llobregat, en el tram no desdoblat que va des de la boca sud del túnel del Cadí fins a Berga.

Aquest diumenge també s'han produït retencions a la C-17 entre Orís i les Llosses on hi ha hagut dotze quilòmetres de cues, a l'N-152 entre Planoles i Campelles nou quilòmetres, vuit quilòmetres i mig a la C-14 entre Organyà i la Ribera d'Urgellet, a la C-16 a Cercs sis quilòmetres, a l'A-2 a Esparreguera quatre quilòmetres, a la C-14 a Oliana tres quilòmetres, a la C-17 a Ripoll tres quilòmetres més i, finalment, a la N-145 a les Valls de Valira s'han produït dos quilòmetres de retencions.

Cap de setmana excepcional

La gran nevada que va deixar situacions complicades al Pirineu fa uns dies, s'ha traduït en un dels millors caps de setmana per a les pistes d'esquí. Les estacions s'han omplert a vessar i els esquiadors han pogut gaudir de una neu de qualitat excel·lent. Les bones condicions han fet que gairebé s'hagin obert totes les pistes de les estacions catalanes al 100%.

Algunes estacions han registrat una molt bona entrada d'esquiadors. Vaquèira-Beret n'ha rebut 19.000 aquest cap de setmana. Els responsables de Masella han dit que han rebut 13.400 esquiadors, xifra que només s'ha superat aquest any durant el Pont de la Puríssima. A Port del Compte s'han registrat 8.500 esquiadors o a Vallter 2.000 s'hi han acostat un total de 6.700 esquiadors entre dissabte i diumenge.

Les últimes nevades han deixat gruixos de neu nova de més de tes metres, amb el perill a cotes més altes de risc d'allaus. Per això, els equips de manteniment de les estacions i de la Generalitat han treballat els últims dies per garantir la seguretat dels esquiadors. Després de dies en alerta, finalment dissabte a la tarda es va desactivar el perill. Les estacions han prohibit als seus clients esquiar fora de pistes, a causa del risc d'allaus que hi ha hagut aquest cap de setmana, tot i que ha baixat del nivell 4 al nivell 3.

Aquest cap de setmana, també s'han mantingut tallades la BV-4024 al Coll de Pal, per risc d'allaus i la C-28 al Port de la Bonaigua. En canvi, aquest dissabte es va normalitzar la BV-4031 a Castellar de n'Hug.


Anar al contingut