Luxemburg

La siderúrgica europea Arcelor anuncia la fusió amb la russa Severstal per frenar l'opa de Mittal Steel

La siderúrgica europea Arcelor ha anunciat que es fusiona amb la russa Severstal per frenar l'opa que li havia llançat l'angloindia Mittal Steel. L'operació valora Arcelor en 44 euros per acció, el doble del que valia la companyia just abans que s'anunciés l'oferta hostil de Mittal. Fruit de la fusió, que es farà a través d'una ampliació de capital, naixerà la companyia siderúrgica número 1 d'Europa, Rússia i Sud-amèrica, amb 46.000 milions d'euros en vendes i 70 milions de tones d'acer de producció. A través d'un comunicat, les dues companyies preveuen tancar l'operació el mes de juliol de l'any que ve.

Actualitzat
Segons Arcelor, la nova companyia estarà entre les que disposen de les instal·lacions siderúrgiques i de producció de matèries primeres més competitives a escala mundial, tant en els mercats emergents com en els desenvolupats, i serà l'única amb posicions de lideratge al Brasil i Rússia.

L'operació valora Arcelor en 44 euros per acció, excloent-hi el dividend d'1,85 euros, xifra que representa una prima del 100% sobre el preu de tancament de l'acció d'Arcelor del 26 de gener de 2006 -el dia abans a l'anunci de l'oferta hostil de Mittal Steel- i del 36,6% sobre el preu de tancament de l'acció d'Arcelor de 25 de maig de 2006.

El principal accionista de Severstal, Alexei Mordashov, aportarà a la societat europea tots els seus drets econòmics en el negoci d'acer de Severstal, així com Severstal-Resource (mineral de ferro i actius de carbó) i la titularitat de la companyia siderúrgica italiana Lucchini. També realitzarà l'aportació dinerària de 1.250 milions d'euros a Arcelor per subscriure accions a un preu de 44 euros per acció.

A canvi, rebrà 295 milions d'accions de nova emissió d'Arcelor a un preu de 44 euros per acció, que representa aproximadament un 32% del capital social d'Arcelor després de l'ampliació. Els actuals accionistes d'Arcelor mantindran aproximadament el 68% del capital social de la companyia després de l'ampliació.

La combinació de les dues companyies crearà un nou grup amb 46.000 milions d'euros en vendes i 70 milions de tones de producció. L'operació es durà a terme excepte en el cas que més del 50% de les accions actualment emeses s'oposin i es preveu que es tanqui el juliol de 2006.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut