Madrid

La Seguretat Social nega "rotundament" que hi hagi 30.000 difunts que cobrin la pensió

Desmenteix l'informe del Tribunal de Comptes que alertava que les "deficiències" en el control de la Seguretat Social sobre els pagaments de pensions a persones que ja són mortes

RedaccióActualitzat

El Ministeri de Treball ha desmentit "rotundament" que hi hagi 30.000 persones que cobrin una pensió pública després de la seva mort, com afirma un informe de fiscalització del Tribunal de Comptes que fa referència a l'any 2014. Treball garanteix el màxim rigor en l'abonament de les pensions i assegura que "el risc de falta de detecció de beneficiaris que hagin mort és pràcticament nul o inexistent".

L'informe que es va conèixer dijous del Tribunal de Comptes detectava que 29.321 pensionistes ja finats van seguir cobrant la pensió per un import total de més de 25.300.000 euros.

Ara el Ministeri de Treball ho nega i ha explicat que el control de les defuncions es fa per quatre vies complementàries. Cada dia es fa un intercanvi automàtic de dades amb el Ministeri de Justícia i, un cop al mes, amb l'Institut Nacional d'Estadística. A més cada més es quadren dades amb el registre de defuncions, amb les direccions provincials de l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) i amb la presentació anual de fe de vida que s'exigeix als residents a l'estranger.

Segons dades del ministeri, l'intercanvi de dades té un desfasament màxim de sis dies des de la data de defunció i la comunicació oficial per a l'aturada de pagament de la prestació.

La Seguretat Social recorda que, en cas de fer-se l'abonament indegut d'una prestació, l'organisme en pot reclamar la devolució completa i garanteix que s'assegura, en tot moment, la protecció dels recursos públics.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut