Sanà

La renúncia amb condicions del president del Iemen no satisfà els manifestants

L'oposició iemenita no accepta el compromís del president Al-Salih amb els països del Golf d'abandonar el poder en el termini d'un mes. Volen que marxi de seguida i sense condicions, esvaint la possibilitat d'una via de solució que semblava obrir-se. El vistiplau de l'oposició és clau perquè tiri endavant el full de ruta, que preveu també la formació d'un govern d'unitat nacional i eleccions presidencials. Al-Salih, la seva família i els seus col·laboradors quedarien blindats davant la justícia.

Actualitzat
Els iemenites que fa tres mesos que es manifesten contra el règim autocràctic d'Al-Salih en volen la dimissió immediata. Desconfien de l'acord que sembla que el president del Iemen s'ha avingut a signar a proposta dels països del Golf i que preveu que deixi el poder en el termini d'un mes a canvi, això sí, d'immunitat judicial.

Els protestants no s'ho creuen, ho consideren una maniobra per guanyar temps, i han intensificat les protestes en les últimes hores.

L'oposició parlamentària sembla disposada a acceptar el pla, que té una gran contrapartida: el final de les protestes. Però els joves activistes que es concentren a la Universitat de Sanà tampoc confien en l'oposició. Creuen que està disposada a sacrificar les demandes de la gent a canvi de guanys polítics.

Més de 130 persones han mort durant les protestes. La violència ha disminuït, però ara ha augmentat el temor, especialment als Estats Units, que Al-Qaeda aprofiti la inestabilitat per estendre la seva influència.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut