París

La recerca d'un segon sospitós eleva a nou els presumptes autors dels atacs de París

Les sospites sobre l'existència d'un altre participant han sorgit del relat d'alguns dels testimonis dels tirotejos, i es confirmarien amb una gravació de vídeo

Actualitzat

Continuen les investigacions sobre els atemptats de divendres a París. La policia francesa busca un segon sospitós d'haver participat en els atacs, després que un vídeo podria demostrar que al Seat León des d'on es va disparar a les diverses terrasses dels districtes 10 i 11 hi anaven tres persones, en comptes de dues. Així, doncs, hi hauria un segon presumpte terrorista fugit, a banda d'Abdeslam Salah, que està en busca i captura.

Les sospites sobre l'existència d'un altre participant en els atemptats han sorgit del relat d'alguns dels testimonis dels tirotejos i, segons mitjans francesos com "Le Figaro", es confirmarien amb una gravació de vídeo que està a disposició dels cossos de seguretat. La identitat d'aquest sospitós, que eleva a nou els presumptes autors dels atacs, continua sent desconeguda, així com la participació que va tenir en els fets. El cotxe en què viatjava aquest sospitós es va trobar el dissabte a Montreuil, a prop de París, amb tres "kalàixnikovs" a l'interior.

L'estat d'emergència, ampliat als territoris d'ultramar

D'altra banda, el govern francès ha ampliat dimarts l'estat d'emergència, decretat el divendres a la nit a la zona metropolitana, als territoris d'ultramar. Aquesta mesura es justifica, segons la ministra d'Ultramar, George Pau-Langevin, "per una necessitat de coherència i de reforç del dispositiu de seguretat, en un moment en què l'estat d'emergència es preveu a llarg termini i es prolongarà tres mesos".

Concretament, el canvi s'aplica a Guadeloupe, la Guaiana, Martinica, Mayotte, l'illa de la Reunió, Saint-Barthélemy i Saint-Martin, però en els territoris del Pacífic i a Saint-Pierre-et-Miquelon, "per les seves especificitats geogràfiques", es manté el pla antiterrorista Vigipirate reforçat. L'estat d'emergència, de dotze dies de durada, permet a les autoritats civils prohibir la circulació de persones i establir zones de seguretat, vetar manifestacions, ordenar l'entrega d'armes o registrar domicilis, entre altres accions.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut