París

Hollande tanca fronteres i decreta l'estat d'emergència

El president francès també ha demanat reforços militars per impedir nous atacs

RedaccióActualitzat

El president francès, François Hollande, ha decretat l'estat d'emergència i ha demanat als ciutadans que es quedin a casa. També ha ordenat el tancament de fronteres.

Hollande està reunit en un gabinet de crisi amb el primer ministre, Manuel Valls, i amb el ministre de l'Interior, Bernard Cazeneuve, per analitzar la situació. S'ha activat l'alerta màxima antiterrorista.

El president francès també ha demanat reforços militars per impedir nous atacs.

"Estimats compatriotes: en aquest moment en què comparec s'estan produint uns atacs terroristes sense precedents a l'àrea metropolitana de París. Hi ha unes quantes desenes de morts. Hi ha molts ferits. És un horror. Per decisió meva, hem mobilitzat totes les forces possibles per neutralitzar ben aviat els terroristes i hem acordonat tots els barris afectats. Igualment, he demanat reforços militars. En aquests moments ja són a l'àrea metropolitana de París per assegurar que no hi pugui haver cap més atac. Així mateix, he convocat el Consell de Ministres, que començarà d'aquí a un moment i en què prendrem dues decisions. Es decretarà l'estat d'emergència. Això vol dir que determinades zones quedaran aïllades i la circulació hi serà prohibida, i hi haurà, igualment, accions policials que es duran a terme per tota l'Illa de França. L'estat d'emergència es decretarà en el conjunt de tot el territori. La segona decisió que he pres és tancar les fronteres per assegurar-nos que ningú no pugui entrar al país per cometre un acte com els d'aquest vespre i, alhora, que els que han comès els crims d'avui puguin ser capturats si intenten sortir del territori."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut