Els sis escenaris dels atemptats de París
Les sis localitzacions dels atemptats de París
París

Els atacs s'han produït de forma simultània en sis punts diferents de París

M. Josep MoyaActualitzat

Sis cruents atemptats gairebé simultanis han colpejat el cor de París la nit de divendres i han provocat almenys 128 morts. Els atacs han tingut lloc a sis localitzacions diferents.

Vuit assaltants, armats i carregats d'explosius, han aconseguit atemptar contra sis punts diferents de la rodalia i del centre de la capital francesa. Els atacs s'han produït prop de l'estadi de França, a la zona nord de París i a l'est de la capital francesa, prop de la Plaça de la República, una zona amb bars i sales de festa molt freqüentada les nits del cap de setmana.

 

Tot va començar a l'estadi de Saint-Denis al voltant d'un quart de deu, mentre es jugava l'amistós França-Alemanya. Tres homes armats fan esclatar cinturons explosius en tres llocs diferents al voltant del recinte esportiu, un dels quals a prop d'un restaurant McDonald's. Maten una persona.

Dins l'estadi hi havia el president francès, François Hollande, que ha estat evacuat de l'estadi. S'ha demanat als espectadors del partit que baixessin fins a la gespa de l'estadi i s'han tancat les portes. Durant hores no s'ha pogut entrar ni sortir de l'estadi.

 

Carrer Alibert: entre 12 i 14 morts

El segon atac ha estat al districte 10, a la cantonada entre els carrers Bichat i Alibert, on hi ha el restaurant "Le Petit Cambodge" i el bar "Le Carillon" s'ha produït un altre atac amb ametralladores. Encara es desconeix si ha estat obra d'un o més terroristes. S'han sentit diverses ràfegues de trets i una dotzena de persones han resultat mortes. Hi ha nombrosos ferits.  

Carrer de la Fontaine au roi: 5 morts

Acte seguit, els mateixos assaltants van  fins al carrer de la Fontaine au roi, on disparen indiscriminadament contra les persones que hi havia a la terrassa de la pizzeria "La Casa Nostra". Cinc persones han mort abatudes per ràfegues de trets.

Un testimoni ha explicat que s'ha sentit una ràfega d'una metralladora automàtica.

Sala Bataclan: 82 morts

I després els terroristes van fins a la sala de concerts Bataclan, on hi havia en aquell moment unes 1.500 persones. La sala Bataclan ha estat l'escenari de la principal matança. Un nombre indeterminat de terroristes van entrar al vespre dins la sala on actuava el grup de blues americà "Eagles of Death Metal". Ha començat llavors una presa d'ostatges que ha durat prop de tres hores. En aquest temps, els terroristes assassinen metòdicament 82 persones fins que la policia ha pogut entrat a la sala prop de l'una de la matinada.

Tres dels terroristes que hi havia dins la sala han accionat els explosius que portaven lligats a la cintura quan han acabat la munició. Un altre ha estat abatut a trets per la policia.

Alguns testimonis relaten que es van sentir crits d'"Allah Akbar" (Alà és gran) quan els terroristes van fer prendre la sala de festes. Un dels testimonis, un periodista que estava dins la sala i que ha pogut salvar la vida ha explicat que els terroristes cridaven contra el primer ministre francès, François Hollande i contra la intervenció a la guerra de Siria i l'Irak.

 

Carrer Charonne: 19 morts

A la zona est de París, al carrer Charonne, prop del cafè "La Belle Equipe" i un restaurant japonès un nombre indeterminat de terroristes han disparat indiscriminadament contra la gent que passava pel carrer o que s'estava a les terrasses dels locals.

Els testimonis expliquen que s'han sentit ràfegues de trets durant dos o tres minuts. Desenes de persones han buscar un lloc per amagar-se i escapar de les bales. Al terra han quedat els cossos de 19 víctimes mortes a trets.

Boulevard Voltaire: mor un dels terroristes

El sisè atac ha tingut lloc al Boulevard Voltaire, mot a prop també de la sala Bataclan. Un desconegut s'immola sense fer víctimes.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut