Madrid

La quitança del Frob eleva a gairebé el 67% les pèrdues per als titulars de preferents de CatalunyaCaixa

El Frob, l'organisme que dirigeix la reestructuració bancària, ha establert una retallada del 13,8% de les participacions preferents i el deute subordinat perpetu que van col·locar CatalunyaCaixa i Novagalicia. Brussel·les ja va aplicar-los un descompte del 61%. En total, els inversors de preferents perdran un 66,5% dels diners que hi tenien col·locats. Això vol dir que cada 1000 euros invertits es convertiran en 336.

RedaccióActualitzat
El Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) ha fixat una retallada del 13,8% per al canvi de les participacions preferents i deute subordinat perpetu de CatalunyaCaixa i Novagalicia Banc, segons ha informat aquest dilluns l'organisme. L'operació consistirà a convertir en accions aquests productes, un cop se'ls hagi aplicat el descompte corresponent.

Aquest descompte s'afegirà al que ja venia obligat de Brussel·les. Amb les dues quitances, les preferents de CatalunyaCaixa perdran en total un 66,5%. Això vol dir que cada 1000 euros invertits es convertiran en 336.

Al març, el FROB va anunciar per a CatalunyaCaixa una quitança del 61% per a les preferents; del 40% per al deute subordinat perpetu i 15% per al deute subordinat amb venciment.

En el cas de Novagalicia, els descomptes van ser del 43, 41 i 22%, respectivament. Sumant-hi les dues retallades, doncs, la pèrdua de les preferents gallegues serà del 50,86%.

Els inversors minoristes que obtinguin accions de CatalunyaCaixa i Novagalicia Banc podran acollir-se després a l'oferta de compra que farà el Fons de Garantia de Dipòsits d'Entitats de Crèdit. D'aquesta manera, el FGDE estableix un mecanisme de liquiditat per a aquestes entitats, que no cotitzen a borsa.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut