Pequín

La policia xinesa colpeja tres reporters que cobrien l'atemptat terrorista al nord-oest del país

La policia xinesa ha intentat impedir als periodistes estrangers que informin sobre l'atemptat que aquest dilluns ha causat la mort de 16 agents a la província de Xinjiang, al nord-oest del país. El Club de Corresponsals Estrangers de la Xina ha explicat que la policia va colpejar dos reporters japonesos i un altre de l'agència de notícies France-Presse que s'havien traslladat al lloc dels fets per informar de l'atemptat, i que els va destruir fotografies. Aquesta denúncia arriba pocs dies després que les autoritats xineses fessin un gest d'obertura i permetessin als periodistes que cobriran els Jocs Olímpics accedir a pàgines web fins aleshores vetades.

Actualitzat

Tot s'ha quedat en un miratge. Si feia pocs dies les autoritats xineses van permetre als periodistes que cobriran els Jocs Olímpics accedir a algunes pàgines web prohibides fins aleshores, ara aquesta obertura a la informació ha tornat a quedar en entredit. Els periodistes estrangers han denunciat que la policia els ha intentat impedir cobrir l'atemptat d'aquest dilluns al nord-oest del país.

El Club de Corresponsals Estrangers de la Xina ha denunciat que dos reporters japonesos i un altre de l'Agència France-Presse han patit la repressió física dels agents i els han robat material gràfic del lloc de l'atemptat, on s'havien desplaçat per poder informar dels fets. Segons el Club, la policia xinesa va detenir els dos reporters japonesos, els va traslladar a un hotel i els va apallissar, a més de destruir-los part de l'equip fotogràfic i les fotos que havien fet de l'atemptat. Pel que fa al reporter de l'Agència France-Presse, el van localitzar a l'hotel i el van obligar a esborrar totes les imatges que havia agafat.

Sobre l'atemptat a la província de Xinjiang, només es coneix la versió oficial dels fets, la facilitada per l'agència estatal Xinhua, i amb prou feines hi ha imatges, només les emeses per la televisió estatal xinesa. Algunes agències han pogut emetre imatges de la zona, però no relacionades amb l'atemptat.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut