Pequín

La Xina aixeca parcialment la censura a internet durant els Jocs

La xarxa és una mica més lliure a la Xina. El país organitzador dels Jocs Olímpics ha decidit aixecar les reestriccions d'accés a alguns webs. La pàgina d'Amnistia Internacional ja és accessible, així com la de Reporters sense Fronteres. Aquest gest inesperat arriba dos dies després que els organitzadors dels Jocs de Pequín van anunciar que mantindrien la censura a la xarxa durant les Olimpíades. Tot i això, hi ha moltes pàgines a les quals encara no es pot accedir com les de dissidents i fins i tot la de la BBC en xinès. El president xinès, Hu Jintao, ha demanat que es respectin les lleis xineses durant els Jocs, en referència a la censura.

Actualitzat
La Xina ha aixecat la censura a alguns llocs web, però continua bloquejant-ne molts d'altres en el principal centre de premsa dels Jocs Olímpics de Pequín. Un periodista d'AFP informa que hi ha pàgines com les d'Amnistia Internacional i Reporters sense Fronteres que es poden veure, però continuen prohibides les de la BBC en xinès, les dels dissidents protibetans o les dedicades als moviment espiritual Falungong, prohibit a la Xina.

El Comitè Olímpic Internacional valora positivament aquest gest, després que fa uns dies s'anunciés que no hi hauria rebaixes. El COI explica que han demanat al comitè organitzador dels Jocs Olímpics i les autoritats xineses que relaxin la censura per als mitjans de comunicació. El portaveu del comitè, Sun Weide, ha promès una revisió per a la premsa acreditada, però no ha especificat quins altres llocs es posarien a disposició.

Tot i aquest petit gest, les autoritats seguiran aplicant la censura i el mateix president xinès, Hu Jintao, ha demanat als mitjans que acatin la legislació del país. Jintao ha demanat als periodistes que donin una informació objectiva del que passa a la Xina.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut