Düsseldorf

La policia investiga el copilot de l'A320, que hauria tingut una depressió fa 6 anys

La investigació sobre la catàstrofe aèria als Alps francesos se centra ara en la personalitat del copilot, Andreas Lubitz, que hauria provocat deliberadament la caiguda de l'avió de Germanwings

RedaccióActualitzat

La investigació sobre l'avió de Germanwings estavellat als Alps francesos se centra ara en els motius pels quals el copilot, Andreas Lubitz, hauria provocat deliberadament la catàstrofe.

Segons el rotatiu anglès "The Times", la companyia aèria Lufthansa tenia constància de la depressió que hauria tingut fa 6 anys el copilot, i que fins i tot aquesta hauria estat la causa que Lubitz deixés els estudis durant uns mesos.

"The Times" assegura que el període de temps que Andreas Lubitz va abandonar els estudis va ser suspès per l'escola de vol de Lufthansa. Més tard, li van permetre tornar i va superar els exàmens psicològics per poder ser pilot.

La premsa alemanya també parla avui de la depressió que hauria passat el copilot l'any 2009 poc després d'interrompre la seva formació. Segons el diari "Bild", a l'època en què Lubitz va deixar els estudis patia depressions i crisis d'angoixa.

Fins ara, la companyia aèria no ha volgut explicar el perquè d'aquesta aturada adduint motius confidencials. En la conferència de premsa que va fer divendres, el president de Lufthansa, Carsten Spohr, va apuntar que podria haver-hi un motiu mèdic que justifiqués la interrupció de la formació de Lubitz, però no va concretar més i va assegurar que aportarien tota la documentació sobre el cas a la fiscalia francesa.

La investigació continua oberta i la policia ha recollit proves de la casa dels pares d'Andreas Lubitz a Montabaur i també del pis que el copilot tenia a Düsseldorf. En aquests escorcolls, la policia hauria trobat informació rellevant per a la investigació.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut