Pla general d'un des moments de l'espectacle 'Vertical Dance' que ha donat el tret de sortida a la Fira Mediterrània de Manresa.…
Pla general d'un des moments de l'espectacle 'Vertical Dance' que ha donat el tret de sortida a la Fira Mediterrània de Manresa. Imatge del 6 d'octubre del 2016. (Horitzontal)

La pluja desllueix l'espectacle de dansa vertical que dóna el tret de sortida a la Fira Mediterrània

ACN Manresa.-La Fira Mediterrània de Manresa és tradició, però també innovació i ho demostra amb la coproducció d'espectacles com el que s'ha pogut veure aquest dijous al vespre a la façana de l'Ajuntament de Manresa. Els noruecs 'Frikar dance company' han ballat durant un quart d'hora sobre la façana de l'ajuntament, a 30 metres d'alçada i acompanyats per la música en directe del carismàtic trompetista franco-català Raynald Colom. La pluja, que ha començat tot just a l'inici de l'espectacle, ha deslluït la proposta, però el públic no s'ha fet enrere i ha aguantat fins al final. 'Vertical Dance' ha estat el primer dels tres espectacles, juntament amb 'Cadàver Exquisit' i 'Mar de fuelles', que aquest vespre han donat el tret de sortida a la 19a edició de la Fira Mediterrània de Manresa.

'Vertical Dance' no ha deixat indiferent a ningú. Penjats amb cordes, els noruecs 'Frikar dance company' han pres la façana de l'Ajuntament de Manresa i l'han convertit en una pista de ball a 30 metres d'alçada. L'espectacle es tornarà a repetir aquest divendres i dissabte a la mateixa hora, a tres quarts de vuit del vespre. Aquest és un dels tres espectacles inaugurals, tots ells estrenes absolutes i coproduïts per la Fira Mediterrània de Manresa. La triple proposta vol subratllar les facetes essencials de la fira: la tradició, la innovació, i la participació. La companyia noruega tornarà a ser present a la Fira Mediterrània amb l'espectacle 'Leakhit', que tindrà lloc aquest divendres a dos quarts d'onze de la nit a la Sala Petita del Teatre Kursaal. En la llengua sami de Laponia, 'Leakhit' vol dir un estat físic, emocional i espiritual. De fet, aquest ha estat el fil conductor de l'espectacle que, abans d'arribar a Manresa, ja ha estat ovacionat per la crítica internacional. La proposta es basa en la confrontació coreogràfica entre Hallgrim Hansegard, director de la companyia, i el músic d'ètnia lapona Torgeir VassvikMés de 300 espectacles durant quatre diesLa Fira Mediterrània de Manresa compta en la seva 19a edició amb més de 300 espectacles -38 estrenes i 12 coproduccions-, 128 companyies i prop d'un miler de professionals inscrits. Enguany el certamen té com a 'leitmotiv' la creació col·lectiva, amb propostes com 'Cadàver Exquisit, en què col·laboren David Carabén, Mercè Sampietro, Toni Mira i Cabo San Roque, o 'Pluja', un espectacle entre el clown Guillem Albà i la pianista Clara Peya. L'escena catalana tindrà també un pes específic amb els nous espectacles d'Enric Montefusco, la Cobla Catalana dels Sons Essencials o la recuperació de la comèdia lírica 'Tempesta esvaïda', de Joaquim Serra.

Anar al contingut