Madrid

La petroliera IPIC d'Abu Dhabi compra el 100% de l'espanyola Cepsa

La societat International Petroleum Investment Company (IPIC), propietat de l'Emirat àrab d'Abu Dhabi, ha arribat a un acord amb la francesa Total per comprar el 100% de Cepsa, la segona petroliera espanyola, segons ha anunciat la Comissió Nacional del Mercat de Valors.

Actualitzat
IPIC, l'empresa petroliera estatal de l'emirat àrab d'Abu Dhabi, pagarà prop de 4.000 milions d'euros per adquirir el 49% de les accions de Cepsa que fins ara controlava la francesa Total. Això, tenint en compte que la legislació espanyola obligarà a petroliera d'Abu Dhabi ha llançar una OPA sobre el total de la companyia.

L'oferta de l'IPIC és de 28 euros per acció de Cepsa, un preu molt per sobre dels prop de 23 euros a què es pagaven les accions de la petroliera espanyola al tancament de la sessió d'aquest dimecres.

L'operació ha disparat les especulacions sobre què farà Total amb els diners que ingressarà. De fet, un portaveu de la companyia francesa ja ha negat que tinguin la intenció d'utilitzar els diners per entrar a Repsol i convertir-se en un dels seus accionistes de referència.
Anar al contingut