Efectes de les pedregades en la fruita
Efectes de les pedregades en la fruita
Lleida

La pedregada de fa vuit dies a la plana de Lleida costarà cinc milions en indemnitzacions

Ho ha avançat a Catalunya Informació el responsable d'Agroseguro a Catalunya. Avui es comencen a valorar els danys de l'última pedregada, la d'aquest dissabte.

RedaccióActualitzat

Aquest dilluns es fa una valoració inicial dels danys provocats per la pedregada d'aquest cap de setmana a les comarques de Lleida. Es preveu que les repercussions econòmiques siguin menors que les de la pedregada de la setmana passada, que va afectar gairebé la mateixa zona, i que suposarà 5 milions d'euros en indemnitzacions. Ho ha avançat a Catalunya Informació el responsable d'Agroseguro a Catalunya, Xavier Joana.

La pedregada de fa vuit dies va afectar finalment unes 1.500 hectàrees de conreus, sobretot al Segrià, i especialment als municipis de La Granja d'Escarp, Massalcoreig i Seròs. Això, en el còmput global de la campanya de la fruita, suposa perdre un 1% de la producció. Econòmicament, però, s'enfila fins als 5 milions en indemnitzacions. Xavier Joana detalla els conreus afectats: "Unes 150 hectàrees de cirera, unes 800 de fruiters i unes 500 de cereal."

El responsable d'Agroseguro a Catalunya, ha valorat positivament que, només a Lleida, asseguren 830 milions de quilos de fruita, unes 30.000 hectàrees. Això representa gairebé el 80% de la superfície assegurable.

Anar al contingut