Un moment de l'última sessió de la comissió del Procés Constituent (ACN)
Un moment de l'última sessió de la comissió del Procés Constituent (ACN)
Barcelona

La mesa del Parlament decideix no portar de moment al ple les conclusions de la comissió de Procés Constituent

La mesa del Parlament ha decidit no portar-les, de moment, al ple de la setmana que ve

Actualitzat

La mesa del Parlament ha decidit no portar, de moment, les conclusions de la comissió d'estudi del Procés Constituent al ple de la setmana que ve. Pren nota de les conclusions, que ja ha publicat el Butlletí Oficial del Parlament, però ara per ara no les eleva al plenari de la setmana que ve malgrat que tant Junts pel Sí com la CUP volen que hi vagin. Unes conclusions que defensen la desconnexió amb l'Estat per vies unilaterals i que aquest dimarts mateix rebia l'advertiment del Tribunal Constitucional que saltar-se la legalitat espanyola tindria conseqüències.

Ara hi ha tres escenaris possibles: que la mesa i la junta es tornin a reunir aquesta setmana o la que ve per portar al ple les conclusions, que la mateixa presidenta Carme Forcadell proposi durant el ple de la setmana que ve ampliar l'ordre del dia, a petició dels grups independentistes, per incloure-hi el debat i votació d'aquestes conclusions o no fer res i deixar que aquest document es quedi com a conclusions d'una comissió d'estudi i prou.

Si va a ple i s'aprova, es convertiria en resolució de la cambra susceptible de ser impugnada, però, a més, contravindria l'advertència del TC de no donar continuïtat a l'activitat de la comissió si aquesta xoca amb la Carta Magna espanyola i el tribunal entén que sí que ho fan les conclusions per obrir un procés constituent català i desconnectar Catalunya de l'estat espanyol.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut