Un moment de l'última sessió de la comissió del Procés Constituent (ACN)
Un moment de l'última sessió de la comissió del Procés Constituent (ACN)
Madrid

El TC exigeix que la comissió del Procés Constituent compleixi la Constitució

L'alt tribunal creu que hi ha una "coincidència substancial" entre l'àmbit d'actuació de la Comissió d'Estudi del Procés Constituent i les finalitats perseguides per la resolució del Parlament del 9 de novembre

Actualitzat

El Tribunal Constitucional ha exigit a la Comissió d'Estudi del Procés Constituent del Parlament català que respecti la Carta Magna i ha recordat que la seva activitat és "absolutament inviable" per la seva coincidència amb el "procés de desconnexió" que l'Alt Tribunal ja va declarar nul.

A la reunió del ple d'aquest dimarts, el TC ha acordat per unanimitat estimar l'incident d'execució plantejat pel govern espanyol sobre la sentència del desembre de 2015 que va declarar la inconstitucionalitat i nul·litat de l'anomenada resolució de "desconnexió" del 9 de novembre. El Constitucional creu que hi ha una "coincidència substancial" entre l'àmbit d'actuació de la Comissió d'Estudi del Procés Constituent i les finalitats perseguides per la resolució del Parlament.

La resolució del TC alerta el Parlament, i "especialment a la Mesa" de la cambra, que l'activitat d'aquesta comissió ha de sotmetre's "al compliment de les exigències de la Constitució i, singularment, dels procediments de la seva reforma". L'Alt Tribunal avisa que la comissió -que aquest dimarts ha aprovat per segona vegada les conclusions- de cap manera pot dirigir-se a "l'obertura d'un procés constituent a Catalunya encaminat a la creació de la futura Constitució catalana i de l'Estat català independent".

Anar al contingut