El diputat de Catalunya Sí que es Pot Joan Coscubiela
El diputat de Catalunya Sí que es Pot Joan Coscubiela
Barcelona

La Comissió del Procés Constituent torna a aprovar les conclusions després de l'acusació de manipulació de CSQEP

JxSí i la CUP, que tenen majoria parlamentària, han fet valer els seus vots i han tornat a aprovar les conclusions

RedaccióActualitzat
Picabaralla al Parlament entre Catalunya Sí que es Pot i Junts pel Sí i la CUP. Joan Coscubiela ha denunciat que les conclusions de la Comissió del Procés Constituent publicades no són les mateixes que aquest dilluns van votar els grups, i ha acusat Junts pel Sí i la CUP d'haver falsificat el text per aconseguir superar la qüestió de confiança a Carles Puigdemont al setembre.

Tant Coscubiela com els portaveus d'altres grups de l'oposició han reclamat que es tornés a reunir la comissió d'estudi per tornar a votar els punts sobre els quals hi ha discrepàncies en relació amb les actes. En una reunió extraordinària, Junts pel Sí i la CUP, que tenen majoria parlamentària, han fet valer els seus vots i han tornat a aprovar les conclusions, davant del rebuig de CSQEP i PP. Les dues que havia proposat Catalunya Sí que es Pot han quedat finalment rebutjades.

Al matí, quan ha saltat la polèmica, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha admès en una roda de premsa que "hi havia hagut una discrepància pel contingut de les actes", motiu pel qual ha demanat a la mesa de la comissió que es reunís per analitzar-ho. Forcadell ha matisat que el que havia passat no pressuposava que les conclusions no poguessin ser incloses en l'ordre del dia del ple de la setmana que ve, i ha recordat que hi ha una petició formal de JxSí i de la CUP perquè figuri en aquest ple i es puguin debatre i votar.

La presidenta del Parlament també ha explicat que els grups de l'oposició han demanat un informe jurídic als lletrats de la cambra sobre el contingut de les conclusions, però que la mesa ha declinat aquesta possibilitat, ja que entén que continua tenint plena validesa l'informe que ja es va fer després de la resolució del 9-N.
Anar al contingut