Barcelona

La meitat de les persones ofegades aquest any a les platges són estrangers

Protecció Civil recomana sempre banyar-se en platges vigilades i posa atenció en els turistes de fora

RedaccióActualitzat

Deu persones han perdut la vida a les platges, mentre es banyaven, des de principis d'any. Es tracta, en tots els casos, de persones que superen la cinquantena, i la meitat eren ciutadans estrangers.

Protecció Civil assenyala que no hi ha cap punt negre a la costa catalana. Les morts han passat en llocs molt diversos de la costa i, en alguns casos, amb bandera verda.

Protecció Civil recomana banyar-se sempre en platges vigilades i posa atenció en els turistes de fora. Una població a qui es volen fer arribar les recomanacions de Protecció Civil, ja que, per exemple, el sistema de colors de les banderes no és universal i pot causar confusions.  

"Hi ha països on desconeixen completament la simbologia dels colors de les banderes o fins i tot desconeixen que amb una bandera vermella no et pots banyar."

Per aquest motiu, s'han distribuït fulls informatius en sis idiomes a gremis hotelers i ajuntaments del litoral i, a les platges de Tarragona, s'han posat cartells informatius a les casetes de la Creu Roja per explicar el sistema de banderes.

Montse Font, cap del servei de gestió d'emergències de la Generalitat, explica que han fet un esforç entre els turistes anglesos, perquè, per a ells, els colors de les banderes a les platges són diferents, i també entre els russos, "perquè desconeixen molt tot el que és això".

Més grans de 50 anys

La Creu Roja també destaca el fet que totes les víctimes d'aquest estiu són més grans de 50 anys. Hugo Núñez, coordinador de la Creu Roja a les platges de Tarragona, recomana precaució:

"A la platja hi ha l'increment que es fa algun sobreesforç, entrant a l'aigua, de vegades s'està molta estona al sol, i això augmenta les possibilitats que si alguna d'aquestes persones té algun problema o alguna patologia doncs tingui més probabilitats que això succeeixi."

Des de Protecció Civil demanen que a la mínima sensació de malestar se surti de l'aigua, s'alerti els socorristes i se segueixin les seves indicacions.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut