La infanta Cristina, d'esquena i reflectida en un vidre, aquest dimarts a l'arribada a l'aeroport del Prat
La infanta Cristina, d'esquena i reflectida en un vidre, aquest dimarts a l'arribada a l'aeroport del Prat
Barcelona

La infanta Cristina ve a Barcelona just abans de saber-se si el seu marit entra a la presó

Va arribar a la capital catalana aquest dimarts des de Ginebra i aquest dimecres al matí ha anat al seu despatx de La Caixa

RedaccióActualitzat

La infanta Cristina ha viatjat a Barcelona dos dies abans de saber si Urdangarin ingressarà ja a la presó. Hi va arribar dimarts a la nit i aquest dimecres ha anat a la seu de la Fundació La Caixa, on té oficina, segons ha pogut comprovar l'agència de notícies Europa Press.

Cristina de Borbó ha viatjat a Espanya des de Ginebra abans que el seu marit, Iñaki Urdangarin, hagi de comparèixer aquest dijous a l'Audiència de Palma, en la vista prèvia en la qual el tribunal decidirà si en decreta l'ingrés immediat a la presó pel cas Nóos.

La infanta, que és directora de l'àrea internacional de la Fundació La Caixa, s'encarrega a Ginebra de gestionar els programes de la fundació en col·laboració amb les agències de les Nacions Unides que hi tenen la seu, com l'OMS, l'ACNUR o l'Unicef. Cristina de Borbó treballa a la Fundació La Caixa des del 1993, i durant el període que va durar el judici del cas Nóos va deixar temporalment el seu lloc.

 

Urdangarin podria entrar a la presó aquest mateix dijous

L'Audiència de Palma ha condemnat Urdangarin a sis anys i tres mesos de presó per la seva participació en la trama Nóos. Encara que la sentència no és ferma, ja que es pot recórrer davant el Tribunal Suprem, la Fiscalia pot sol·licitar que els condemnats entrin a la presó com a mesura cautelar per evitar el risc de fuga.

El fiscal del cas, Pedro Horrach, ha avançat que farà la seva petició per a Urdangarin i per al seu exsoci, Diego Torres, en la mateixa vista prèvia, després d'escoltar les al·legacions de les parts. Tots dos hauran d'estar presents en la cita atès que, si es decreta que han d'anar a la presó, l'ingrés serà immediat.

Horrach, que admet que la magnitud de la condemna ja és un factor per al risc de fuga, pot valorar més circumstàncies, com l'arrelament familiar o la situació econòmica i, així, en lloc de presó incondicional, pot sol·licitar presó eludible sota fiança, retirada del passaport o compareixences periòdiques.

Anar al contingut